2. juni 2020
Lars Rasmussen med den hjemkomne skulptur på Bjergsted Rådhus. Foto: Thomas Olsen
Lars Rasmussen med den hjemkomne skulptur på Bjergsted Rådhus. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal have overblik over kommunal kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal have overblik over kommunal kunst
Kalundborg - 10. oktober 2019 kl. 09:57
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mandags kunne Nordvestnyt berette om, hvordan Lars Rasmussens skulptur efter at have været forsvundet i flere år, pludseligt fandt vej tilbage til Svebølles gamle rådhus.

Det skete efter, at Bjergsted Lokalarkiv havde efterlyst skulpturen. Der er dog stadig flere kunstværker, som mangler på det gamle rådhus, og faktisk er der ikke nogen, der har et overblik over, hvilke kunstværker, som findes rundt om i kommunens bygninger.

- Vi havde emnet oppe på vores møde i udvalget tirsdag, og vi er enige om, at der skal gøres noget ved det, siger formand for kultur-og fritidsudvalget Ole Glahn (R).

- Vi må nok se i øjnene, at med hensyn til kunsten, så foregik det desværre lidt tilfældigt, da man lukkede de gamle rådhuse i forbindelse med kommunesammenlægningen, og vi har derfor i dag ikke et samlet overblik over, hvilke kunstværker kommunen råder over. Men Svebølle Lokalarkiv har lavet et stort stykke arbejde med at opspore værkerne fra Bjergsted Rådhus, siger Ole Glahn.

- Mange af kunstværkerne er lavet af lokale kunstnere og forestiller motiver fundet rundt om i kommunen. Flere er givet til kommunen som gaver. De har en lokalhistorisk værdi, og derfor skal de behandles med respekt, mener han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk