30. marts 2020
Byens fotograf foreviger rejsende anno 1929 - historisk vingesus i de 100 år gamle togvogne. Foto: Ole-Christian Munk Plum
gallery icon

Se billedserie

Byens fotograf foreviger rejsende anno 1929 - historisk vingesus i de 100 år gamle togvogne. Foto: Ole-Christian Munk Plum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterantog til Korsbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterantog til Korsbæk
Kalundborg - 16. februar 2020 kl. 12:31
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Damplokomotivet OHJ 38 fra 1917 rullede historien tilbage i Høng og Gørlev i årets første køreture.

*
Det kunne være Mads Andersen-Skjern, der ankom til Korsbæk med sønnen Daniel i 1929, for nogle af toggæsterne var klædt på efter moden i første halvdel af 1900-tallet. Men det var damplokomotivet OHJ 38, som i denne uges vinterferie tog hul på sæson 2020 med tre køredage mellem Høng og Gørlev og en enkelt tur fra Høng til Tølløse. Det blev et nyt tilbud til feriefolket i Vestsjælland, og mange benyttede lejligheden til at rejse tilbage i tiden.

Folk fra veterantoget begyndte tidligt på køredagene med opfyring og opsmøring af lokomotivet, og efter nogle timer var der tryk på kedlen, så OHJ 38 kunne kobles til vognstammen. På kogt vand, eller rettere damp, kan det 60 tons tunge lokomotiv bevæge sig og trække toget, siger Ole-Christian Munk Plum, kendt togmand i mange årtier.

Lørdag holdt toget i god tid inden afgang ved perronen på Høng station, og lidt efter lidt dukkede familier, børn, forældre og bedsteforældre op og steg ind i de næsten 100 år gamle vogne. Toget kørte til tiden, da togføreren havde fløjtet "afgang", og vinterferierejsen gennem Vestsjælland mod Tølløse begyndte. De to andre dage var veterantoget på "hjemmebanen" mellem Høng og Gørlev - og alle dage var der en god stemning blandt de mange rejsende.

Togpersonalet er altid parat til give en rundvisning og fortælle om det gamle tog. Rejsen med veterantoget er en enestående chance til at opleve levende kulturhistorie fra industrialiseringens store år. Næste afgange er senere på foråret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk