21. juli 2018
Venstre går ind for kulturhus på havnen, men Martin Damm vil ikke oplyse, om det skal være nybyggeri eller i en eksisterende bygning. For Enhedslisten er det afgørende, at der ikke bygges nyt, så pladsen fortsat kan være åben op mod byen. Foto: Ulrik Reimann
Venstre går ind for kulturhus på havnen, men Martin Damm vil ikke oplyse, om det skal være nybyggeri eller i en eksisterende bygning. For Enhedslisten er det afgørende, at der ikke bygges nyt, så pladsen fortsat kan være åben op mod byen. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vil have kulturhus i Havneparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil have kulturhus i Havneparken
Kalundborg - 25. oktober 2017 kl. 12:58
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det står til Venstre, så kommer der et kulturhus i Havneparken i Kalundborg. Og så bliver det et kulturhus i øjenhøjde med borgerne, for der er ikke brug for et nybygget monument i stål og glas. Det siger borgmester Martin Damm, som fortæller, at V-holdningerne til kulturhuset på havnen er formuleret og nedskrevet i Venstres lokale handlingsprogram hen over sommeren.

- Skal et eventuelt kulturhus på havnen være en ny bygning, eller kan man bruge en eksisterende bygning?

- Det kan jeg ikke svare på endnu, fordi det behandles som en lukket sag, siger borgmesteren, som ikke ønsker at kommentere vedholdende rygter om, at kommunen er interesseret i at overtage det »blå« pakhus.

- Det, vi ønsker, er at samle kulturelle aktiviteter i nogle rammer, som passer til Kalundborg, siger Martin Damm og nævner, at de rammer efter hans mening godt må være mere rå end forholdene i Botanisk Have.

- Vi har valgt en proces med masser af indspark fra borgerne i stedet for selv at komme med en færdig løsning for Havneparken, og det har opbakning fra en enig kommunalbestyrelse. Det tager lidt længere tid, men man får den bedste løsning, når man rykker stille og roligt hen over spillepladen, fastslår Martin Damm.

Enhedslisten i Kalundborg går også ind for et kulturhus på havnen i Kalundborg. Men Enhedslisten vil sige klart »nej«, hvis kulturhuset skal være et fint og nybygget et i koldt glas og stål.

- Det er der to grunde til. Dels skal et kulturhus i Havneparken ikke være for finkulturelt, men derimod mere folkeligt og nede på jorden. Dels skal havnepladsen fortsat være åben op mod byen, siger Enhedslistens Niels Erik Danielsen, som mener, at det er lidt af en »valg-kanin«, som borgmesteren og Venstre nu kommer ud med tæt på kommunelvalget:

- Venstre har gået og puttet med holdningen til et kulturhus på havnen i Kalundborg, indtil tidspunktet var rigtigt, mener Niels Erik Danielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk