9. maj 2021
Steffen Nielsen starter selvforsvarsskole - Kampsport på klippekort
Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Steffen Nielsen starter selvforsvarsskole - Kampsport på klippekort Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejen uden om frygt og tæv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen uden om frygt og tæv

Steffen Nielsen, der til daglig arbejder som vagtmand for Juuls Vagtservice, arrangerer selvforsvarskursus i den gamle kalundborghal.

Opdateret 22. juni 2013 kl. 11:51
Kalundborg - 12. december 2009 kl. 14:22
Af Ulrik Reimann

- Der er folk, som er bange for at gå på gaden i Kalundborg på visse tidspunkter. Utrygheden er stigende, men det kan man gøre noget ved.

Sådan siger 45-årige Steffen Nielsen, der har dyrket kampsport det meste af sit liv og er vagtmand hos Juuls Vagtservice. Nu tager han fat på et selvforsvarskursus, som skal foregå lørdage fra sidst på formiddagen i lokalet bag den gamle scene i Kalundborghallen.

- Jeg har besluttet mig for at lægge ud med et klippekortsystem, så deltagerne ikke skal betale for træninger, de ikke kan deltage i, fortæller Steffen Nielsen og nævner, at pengene ikke skal gå til ham selv, men til træningsudstyr og arrangementer.

Det psykiske overtag er afgørende

Det system, som Steffen Nielsen vil basere selvforsvarskurset på, hedder bujinkan.

- Det er meget gamle, japanske teknikker, der er udviklet på slagmarken og har bevist deres effektivitet. Kurset kommer til at indeholde faldteknikker, spark, slag, nervetryk, låse- og frigørelsesteknikker, kast og åndedrætsteknikker. Deltagerne bør være fra 15 år og opefter, og der stilles ingen krav til styrke eller smidighed, siger Steffen Nielsen, der understreger, at teknikker giver selvtillid, som fører til en ændret attitude. Og når den er på plads, så opstår kampen ikke, fordi en eventuel voldsmand vil fornemme, at han ikke har det psykiske overtag.

Specialenheder bruger bujinkan

Steffen Nielsen, der er indfødt kalundborgenser, begyndte med kampsport som 11-årig. Det var judo på Ulshøjskolen, og han har trænet shotokan karate i Jyderup og Kalundborg, inden han flyttede til Kolding og dyrkede escrima, en filipinsk kampkunst. I en kort periode trænede han ninjutsu i Vejle og fandt et tilsvarende kursus i Nykøbing Falster, inden han i 2006 flyttede tilbage til Kalundborg. Siden har han trænet bujinkan på Nørrebro i København. Det er et komplet kampsystem med dr. Masaaki Hatsumi som stormester.

Bujinkan benyttes i øvrigt af mange specialenheder og politistyrker på grund af systemets pragmatiske tilgang og effektivitet i virkelige situationer.

ur nordvest.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk