24. september 2021
Der var fuldt hus i Cafe Solsikken på Skibbrogade tirsdag aften, da Symb og Virkli Kalundborg i fællesskab inviterede til vælgermøde og valgflæsk. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Der var fuldt hus i Cafe Solsikken på Skibbrogade tirsdag aften, da Symb og Virkli Kalundborg i fællesskab inviterede til vælgermøde og valgflæsk. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgmøde om kultur trak fuldt hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgmøde om kultur trak fuldt hus
Kalundborg - 15. november 2017 kl. 08:24
Af Thomas Rye

Duften af stegt flæsk og Persillesovs havde tirsdag aften bredt sig helt ud til Skibbrogade, og havde måske medvirket til at lokke nogle af tilhørerne ind på Cafe Solsikken, til et af de mere velbesøgte vælgermøde i Kalundborg Kommune under denne valgkamp. Der var dog ingen tvivl om, at de godt 70 fremmødte alle var engagerede i aftenens emne, som var kultur, foreninger og frivillighed.

En håndsoprækning afslørede at stort set samtlige af tilhørene var engagerede som frivillige i en lokal forening, og da de 11 politikere der deltog i vælgermødet fik ordet, havde de da også alle sammen travlt med at understrege hvordan de selv var engageret i lokale foreninger og fritidstilbud.

Til gengæld delte vandene sig, da aftenens ordstyrer Jonas Henriksen fra Virkli Kalundborg stillede aftenens første spørgsmål.

- Da Martin Damm blev borgmester for otte år siden, blev kulturbudgettet halveret. Det er ikke Martins skyld alene, da der har været mange partier om at lave budgettet hvert år. Mener i der er til stede her til aften, at der i næste valgperiode skal bruges flere penge på kultur, spurgte han.

Mens ni partier, der spændte lige fra Enhedslisten til Nye Borgerlige, svarede ja på spørgsmålet, så var Venstre og Liberal Alliance mere forbeholdne.

- Jeg køber ikke præmissen om, at vi bruger for få penge på kultur i Kalundborg Kommune. Jeg vil gerne være med til at udvikle kultur og fritidslivet, det tror jeg gælder alle politikere. For at gøre det mener jeg at vi skal tænke nyt og kreativt og på tværs af forvaltningerne, men bare at sige at der bare skal bruges flere penge på kulturlivet, det er det mest fantasiløse man kan gøre, sagde Torben Toft Andersen (V).

Jimmy Sørensen fra Liberal Alliance mente heller ikke, at det var retfærdigt, at sige der ikke blev brugt penge på kulturlivet i Kalundborg Kommune.

- Prøv at se hvad vi har nået og givet penge til i de sidste otte år: Vi har fået en havnepark, et multihus, Røsnæs Rundt og Spiralen. Vi holder folkemøde og vi støtter forsamlingshusene, for blot at nævne nogle enkelte, sagde han.

Aftenens første bifald gik dog til Enhedslistens Jesper Hjelm Kristensen, da han gjorde sig til fortaler for, at Kalundborg Kommune skulle være mere aktiv i at understøtte kultur og fritidslivet.

- Det er rigtigt, at vi har gjort forholdsvis meget på anlægssiden, men når vi bygger nyt som for eksempel Spiralen, så glemmer vi ofte at spørge borgerne, hvad de gerne vil have. Havneparken er et godt eksempel på, hvor man gik den anden vej. Kommunen inddrog borgerne fra starten, og det er blevet en succes. Det så jeg gerne gentaget, sagde han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk