17. december 2018
I hele februar måned har der været vagter på ved Medborgerhuset i Kalundborg for at opretholde sikkerheden efter flere episoder med en 51-årig uligevægtig mand, der har fået karantæne fra at komme på værestedet. Foto: Søren Kloster Sørensen
I hele februar måned har der været vagter på ved Medborgerhuset i Kalundborg for at opretholde sikkerheden efter flere episoder med en 51-årig uligevægtig mand, der har fået karantæne fra at komme på værestedet. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vagtkorps passer på Medborgerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagtkorps passer på Medborgerhus
Kalundborg - 21. februar 2018 kl. 15:30
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man har undret sig over, at der i den seneste tid har været posteret vagter omkring det sociale være- og spisested Medborgerhuset på Bredgade i Kalundborg, så er det en reaktion på stigende uro og bekymring blandt brugerne, der hver dag kommer for et måltid mad og socialt samvær med andre.

Bekymringen retter sig mod en 51-årig uligevægtig mand fra Kalundborg, der har udvist så truende adfærd over for personalet på Medborgerhuset, at kommunen i hele februar har følt det nødvendigt at indsætte et privat vagtkorps til at varetage sikkerheden på stedet.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi troppede manden også op torsdag morgen i sidste uge med verbale trusler om korporlig vold mod personalet.

- Men politiet har ikke vurderet, at truslerne var af en karakter, der betød, at han skulle anholdes og fremstilles i grundlovsforfør, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 51-årige, der tidligere har fået karantæne fra at komme på Medborgerhuset, er i forvejen kendt af politiet.

Centerchef for den socialpsykiatriske indsats i Kalundborg Kommune Dorte Rasmussen kan endnu ikke sige, hvor længe, der skal være vagter på ved Medborgerhuset, men torsdagens episode bekræfter hende i, at det har været den rigtige beslutning.

- Det er noget, vi gør i hele socialpsykiatrien, når personalet kan mærke, at stemningen sitrer. Jeg har ansvaret for mine ansattes og brugernes sikkerhed, og derfor er jeg glad for at have et opmærksomt personale, der reagerer på de her ting. Det er ikke meningen, at de skal stå og lege Tarzan, når de føler sig utrygge og bliver udsat for trusler fra personer, der er ude af balance, siger Dorte Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk