31. marts 2020
I Værslev Forsamlingshus øver Værslev Dilettanterne på årets forestilling "Pigerne fra Plovgård", der har premiere lørdag den 1. februar. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

I Værslev Forsamlingshus øver Værslev Dilettanterne på årets forestilling "Pigerne fra Plovgård", der har premiere lørdag den 1. februar. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værslev Dilettanterne på scenen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værslev Dilettanterne på scenen igen
Kalundborg - 29. januar 2020 kl. 06:29
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er både komik, drama og en lille smule gys at finde på scenen i Værslev Forsamlingshus, når Værslev Dilettanterne lørdag den 1. februar har premiere på årets forestilling »Pigerne fra Plovgård«.

Atter engang genlyder Værslev Forsamlingshus af sang og musik. Her er Værslev Dilettanterne vanen tro på denne årstid i færd med at ligge sidste hånd på årets dilettantforestilling.

Sangstemmerne er dog denne mandag en smule hæmmede af, at flere af skuespillerne er blevet voldsomt forkølede.

- Det er desværre en risiko som man løber, når man øver teater på denne årstid, men det er trods alt bedre at de er forkølede nu end på lørdag til premieren, siger instruktør Birthe Andersen.

Hun har været med i Værslev Dilettanterne som både skuespiller og instruktør i årtier, og det er langt fra første gang, at skuespillerne har døjet med forkølelse eller endog influenza op til en forestilling.

- Enkelte år har nogle af vores skuespillere gået på scenen med 39 i feber. Det er naturligvis ikke det sjoveste, men vi har ingen suppleanter, så alternativet ville have været helt at aflyse. Vores skuespillere har investeret mange timer i stykket, og det betyder meget for dem at få lov at vise det frem, som de har arbejdet på, siger Birthe Andersen.

Årets stykke er »Pigerne fra Plovgård«, der er en folkekomedie skrevet af Axel Jacobsen, der handler om en gårdejer som fristes af de høje ejendomspriser til at sælge familiens gård og flytte ind til byen.

- Han får 300.000 kroner for gården. Det lyder som ingenting i dag, men stykket foregår i 1950'erne, og på det tidspunkt var det en ganske anseelig som penge. Hverken gårdejeren eller hans familie trives dog i storbyen, og snart begynder de at drømme om at købe Plovgård tilbage. Den nye ejer er dog ikke interesseret i at sælge, hvorfor gårdejerens to døtre må tage affære, fortæller Birthe Andersen.

I år er der ni skuespillere på scenen, og med en enkelt undtagelse er det alle erfarne dilettantskuespillere, som har optrådt med Værslev Dilettanterne gennem mange år.

Pigerne fra Plovgård har premiere i Værslev Forsamlingshus lørdag den 1. februar, og opføres også lørdag den 8. februar.

Begge dage er der to forestillinger. En om eftermiddagen klokken 13.30 og en anden om aftenen.

- Inden aftenforestillingen er der spisning fra klokken 18.00, mens stykket starter klokken 19.30. Derefter er der bal, fortæller Birthe Andersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk