14. oktober 2019
Fra morgenstunden var der stod interesse for at komme til at stemme ved europaparlamentsvalget, fortæller valgformand Niels Erik Sørensen. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Fra morgenstunden var der stod interesse for at komme til at stemme ved europaparlamentsvalget, fortæller valgformand Niels Erik Sørensen. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vælgere stod i kø for at stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgere stod i kø for at stemme
Opdateret 27. maj 2019 kl. 15:45
Kalundborg - 26. maj 2019 kl. 11:17
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborgenserne stod i kø for at komme til at stemme til europaparlamentsvalgets søndag formiddag. Endda af flere omgange.

- Vi havde en fantastisk start på valget. Da vi åbnede dørene klokken 09.00 stod næsten vælgere 40 i kø, for at komme ind og afgive deres stemme. Det har vi aldrig før oplevet til et europaparlamentsvalg, fortæller valgformand Niels Erik Sørensen.

Søndag formiddag tegnede valgdeltagelsen da også til at blive væsentligt højere end normalt til et europaparlamentsvalg. Således havde 11,56 procent af vælgerne allerede afgivet deres stemme klokken 10.00 mod kun 6,0 procent ved det seneste europaparlamentsvalg.

- Hvis den udvikling holder hele dagen, vil det være fantastik. Lige nu er det næsten på niveau med valgdeltagelsen til det sidste kommunalvalg, fortæller Niels Erik Sørensen.

Senere på formiddagen måtte vælgerne igen stå i kø. Denne gang bragte køen dog frustrationer blandt de valgtilforordnede.

- Vi er ramt af computerproblemer, og har fået besked på at genstarte vores computere. Det giver desværre lidt ventetid for vælgerne, forklarede Niels Erik Sørensen.

Der gik et stykke tid før systemet igen virkede, hvorfor de valgtilforordnede begyndte at lade nogle af de mest travle vælgere stemme på gammeldagsmaner. Klokken lidt i 11.00 virkede computersystemet dog igen som normalt, og kalundborgenserne strømmede til valgurnerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk