17. oktober 2019
Soldiers of Odin har i Finland, Norge og Sverige markeret sig som fremmedfjendtlige grupperinger, men sådan er stilen ikke i Danmark, siger regionsleder. Privatfoto
Soldiers of Odin har i Finland, Norge og Sverige markeret sig som fremmedfjendtlige grupperinger, men sådan er stilen ikke i Danmark, siger regionsleder. Privatfoto
Foto: Jukka Piiroinen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VIDEO: Muslimer velkomne i Soldiers of Odin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIDEO: Muslimer velkomne i Soldiers of Odin
Opdateret 21. marts 2016 kl. 10:27
Kalundborg - 19. marts 2016 kl. 10:32
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er helt forkert, når Nordvestnyt skriver, at vi er en fremmedfjendtlig gruppering. Det er dog rigtigt, at Soldiers of Odin har »lavet lort i det« i Finland, Norge og Sverige, men her i Danmark gør vi tingene på en anden måde.

arrow Læs også: Soldiers of Odin er nedlagt

Sådan fortæller den 56-årige lastbilchauffør fra Holbæk Arne Andersen, som oplyser, at han er pressemand for Soldiers of Odin Danmark, som ifølge pressemanden er oppe på 125 medlemmer - og holder offentligt møde i Kalundborg-Hallerne i dag klokken 13.

- Vi får nye medlemmer hver dag, men jeg vil godt indrømme, at det er en stor opgave at forklare, hvem vi er, og hvad det er, vi vil - på grund af den måde som Soldiers of Odin har ført sig frem i Finland, Norge og Sverige. Når folk googler »Soldiers of Odin«, kommer der en hel masse frem, både tekst og fotos, som giver et meget ekstremt billede af Soldiers of Odin. Men det giver ikke det rigtige billede af Soldiers of Odin i Danmark, for vi er hverken racister, fremmedfjendske eller højreekstreme, siger Arne Andersen.

Han fortæller, at man i Danmark har besluttet at holde fast i »brandet«: - Men vi vil for eksempel huske at holde fokus på al vold og ballade i nattelivet og ikke kun ballade, som skyldes folk af anden etnisk oprindelse end dansk. Den fejl har man begået i de øvrige nordiske lande, siger Arne Andersen, der også er regionsleder i Vestsjælland for Soldiers of Odin. Han tilføjer, at muslimer er velkomne til at gå med i Soldiers of Odin i Danmark.

- Vi har et par muslimer med i Helsingør, og det er der ingen problemer med. Ideen er, at vi bliver en stor og meget bredt sammensat gruppe, siger Arne Andersen og tilføjer, at der også er begyndt at komme flere piger i medlemsskaren.

Soldiers of Odins pressemand nævner, at han tidligere som dørmand har arbejdet tæt sammen med en »2. g'er«, og det var der ingen problemer forbundet med.

Dét, som Soldiers of Odin vil i Kalundborg og en række andre danske byer, er at fungere som »nattens øjne«, og Arne Andersen oplyser, at gruppens medlemmer skal være klar til at lægge sig imellem, når der er ballade, og tale parterne til ro. Det kan også blive nødvendigt at foretage civile anholdelser, forudser pressetalsmanden for Soldiers of Odin, der har sammenlignet sig selv med Natteravnene.

Det førte i øvrigt til en skarp udmelding fra Natteravnenes landssekretariat: »Natteravnene er ansvarlige voksne, som skaber tryghed og livsglæde helt uden fordomme eller løftede pegefingre. Natteravnene ønsker under ingen omstændigheder at blive brugt som reference af Odins Soldater«, lød meldingen.

arrow Soldiers of Odin: Formand forlader Viking Defence League
01. april 2016 kl. 09:49 Opdateret: kl. 10:11
arrow Risiko for et muslimsk modsvar til Odins soldater
31. marts 2016 kl. 13:02 Opdateret: kl. 16:03
arrow Soldiers of Odin er styret af voldsdømte og højreekstreme
31. marts 2016 kl. 09:22 Opdateret: kl. 10:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk