17. oktober 2021
Anita Winther repræsenterer fremover Det Konservative Folkeparti. Foto: Claus Sørensen
Anita Winther repræsenterer fremover Det Konservative Folkeparti. Foto: Claus Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-politiker skifter til De Konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-politiker skifter til De Konservative
Kalundborg - 11. september 2019 kl. 10:21
Af Martin Stokkebro Moestrup

Med øjeblikkelig virkning har Venstres kommunalbestyrelsesmedlem Anita Winther valgt at skifte til Det Konservative Folkeparti. Det oplyser det nu tidligere Venstre-medlem i en pressemeddelelse onsdag morgen.

arrow Læs også: Anita Winther: Svært at trænge igennem

Ifølge Anita Winther skyldes beslutningen det politiske klima i Venstre, både i kommunalbestyrelsen og på landsplan.

- På baggrund af den seneste uro i Venstre og den brutale behandling af Lars Løkke Rasmussen - sammenholdt med, at jeg igennem længere tid ikke har følt mig hørt eller respekteret i Venstre i kommunalbestyrelsen - kan jeg ikke længere se mig selv som medlem af Venstre, siger Anita Winther i pressemeddelelsen.

Hun peger på, at hun ved flere beslutninger samt den måde, tingene ledelsesmæssigt er blevet håndteret på i gruppen i kommunalbestyrelsen, ikke har været enig.

- For ikke at være illoyal overfor gruppen, har jeg flere gange stemt for sager, hvor jeg ikke havde mig selv med. Desværre blev medlem af kommunalbestyrelsen Ella Rasmussen (V) syg, og jeg indtrådte i kommunalbestyrelsen som suppleant. I fuld respekt for Ella Rasmussen blev jeg og passede pladsen i Venstres gruppe.

Den 1. september indtrådte Anita Winther som fuldgyldigt medlem af kommunalbestyrelsen.

- Efter nøje overvejelse og på baggrund af ovenfor beskrevne årsager, kontaktede jeg derefter Peter Joensen (lokalformand for De Konservative, red.). Jeg har truffet min beslutning efter drøftelser med ham og den øvrige bestyrelse i denne uge.

- De mange gode stunder sammen med Venstre og Venstres bagland har jeg sat stor pris på. Nu ser jeg frem til samarbejdet med mine nye konservative kolleger samt til et godt, bredt samarbejde med kommunalbestyrelsen, herunder naturligvis Venstre, fastslår Anita Winther.

Anita Winther er medlem af ældre- og sundhedsudvalget og socialudvalget. Hun har onsdag orienteret borgmester Martin Damm og formanden for sin partiforening, Raklev Venstre, Svend Olsen, om sin beslutning.

Nordvestnyt følger op på sagen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk