5. maj 2021
Energiudvikleren, European Energy, har udarbejdet denne tegning over området (indenfor den røde streg) i Jammerland Bugt  hvor man gerne vil etablere havvindmøller.
Energiudvikleren, European Energy, har udarbejdet denne tegning over området (indenfor den røde streg) i Jammerland Bugt hvor man gerne vil etablere havvindmøller.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: - Flyttet jord fra Asnæs påvirker da Jammerland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: - Flyttet jord fra Asnæs påvirker da Jammerland
Kalundborg - 19. april 2021 kl. 12:31
Af Bjarne Robdrup

Venstres miljøordfører, Jacob Jensen, afventer svar fra miljøminister Lea Wermelin (S) på spørgsmålet, hvilken miljømæssig rolle, flytningen af enorme mængder af jord fra Asnæs-udgravningerne til Jammerland Bugt kan have på fuglelivet, når Energistyrelsen i løbet af i år eller i 2022 skal træffe endelig beslutning om, hvorvidt energiudvikleren European Energy får lov at opføre et antal kystnære havvindmøller i bugten.

- Det vil være helt tosset, hvis man laver en miljøvurdering af nye store energi- og infrastrukturprojekter - i dette tilfælde kystnære vindmøller i Jammerlandbugt - ved kun at vurdere på vindmøllernes miljøpåvirkning isoleret og ikke på de samlede negative menneskeskabte påvirkninger af området, siger Jacob Jensen.

Han tilføjer:
- Lokalt ved vi, at der blandt andet er en såkaldt klapningstilladelse ud for Asnæs, som i sig selv ikke er en stor miljøpåvirkning. Men det er jo den samlede effekt, som miljøet kan mærke. Derfor bør en opsætningstilladelse til vindmøller i Jammerlandbugt - eller andre steder - ikke kun bero på vindmøllernes egne miljøpåvirkninger af et område, men skal naturligvis ses i forhold til den samlede miljøpåvirkning. Det er princippet om mange bække små... Det har jeg bedt miljøministeren om at forholde sig til, og jeg agter at følge den sag til dørs.

Den omtalte klapning til Jammertland omhandler jord, der er flyttet fra Asnæs i forbindelse med etablering af vesthavnen.

I følge formanden for foreningen Beskyt Jammerland Bugt, Ole Nyvold, svarer mængden af bortskaffet jord fra halvøen til 23.000 lastvognslæs.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk