14. november 2018
Ulrik Gutt-Nielsen (forrest) havde fået kanonen fragtet op fra Middelaldercentret i Nykøbing Falster. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Ulrik Gutt-Nielsen (forrest) havde fået kanonen fragtet op fra Middelaldercentret i Nykøbing Falster. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uvejr drillede tv-hold på skydeterræn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uvejr drillede tv-hold på skydeterræn
Kalundborg - 10. november 2017 kl. 16:28
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele dagen i dag har et tv-hold fra produktionsselskabet STV været i gang med optagelser til programmet »Kyst til kyst«. Optagelserne fandt sted i Stold Skydeterræn ved Vesterlyng, og det var der en helt særlig grund til.

I udsendelsen skal der nemlig fyres en gammel kanon af, og målet er at se, om man kan ramme en kajak ude på vandet.

- Programmet handler om Øresundstolden i 1400-tallet, og derfor er det her et eksperiment, hvor vi vil se, om det virkelig kan lade sig gøre at ramme noget med de kanoner, man havde til rådighed dengang. Derfor fik vi lov at låne skydeterrænet herude, og det er en perfekt location, siger tilrettelægger Ulrik Gutt-Nielsen.

Vejret var dog mildt sagt ikke med tv-holdet, og først kæntrede kajakken, som man skulle skyde efter, og da man var klar til affyringen af den gamle kanon, trak uvejret ind over Lyngen, og regnen gjorde det umuligt at tænde lunten til kanonen.

Det er Christian Degn, som mange kender fra »Hammerslag«, der er vært.

- Vi har fået rigtig meget lokal velvilje til projektet, og jeg føler mig priviligeret over at få lov at stå og se tumpet ud i waders og sende en kajak ud for at skyde efter den med en kanon. Det er fantastisk sjovt at få lov at være med til, siger Christian Degn.

Om det til sidst lykkedes at få tændt lunten og smadret kajakken kan man få svaret på til foråret, hvor de otte udsendelser sendes på DR.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk