21. november 2017
Trappen er repareret efter Bodils hærgen, men Urd har undermineret den nederste del, som dog holder endnu. Foto: Hans Petersen
gallery icon

Se billedserie

Trappen er repareret efter Bodils hærgen, men Urd har undermineret den nederste del, som dog holder endnu. Foto: Hans Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urd var hård ved Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urd var hård ved Røsnæs
Opdateret 13. januar 2017 kl. 06:59
Kalundborg - 12. januar 2017 kl. 10:06
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Røsnæs: Stormene Allan og ikke mindst voldsomme Bodil var hårde ved Røsnæs, men også den seneste storm Urd har sat sine tydelige spor og har gjort de stejle skråninger mere sårbare over for kommende storme.

Det fortæller Hans Petersen, Sydskrænten 6, som har sendt Nordvestnyt en rapport om Urds hærgen fra stranden på sydsiden af Ulstrup på Røsnæs.

- Da stormfloden og sneen nu er væk i denne omgang, er det muligt på en rask lille travetur langs stranden at se, hvad stormen Urd har efterladt sig. Selv om Urd aldrig nåede Bodils højder i december 2014, sørgede den dog for at sætte klinterne i bevægelse, konstaterer Hans Petersen.

Da klinterne hovedsagelig består af sandlag, skrider de åbne steder hurtigt ned. Og endnu værre bliver det, hvis stormen får held til at trække bevoksningen af græs og buske med ned, hvilket Urd har været »dygtig« til. Det betyder, at de stejle skråninger ligger sårbare for kommende storme, konstaterer Hans Petersen.

Stormen Bodil efterlod sig flere større og mindre sammenstyrtninger på Røsnæs-skrænterne på Sjællands vestligste punkt, især ved den sydvendte kyst neden for Røsnæs Fyr. Stormen gjorde rent faktisk Røsnæs et lille stykke kortere.

Efter stormen Urd ligger der en del drivtømmer og andet træværk på stranden, hvoraf noget ligner rækværk fra badebroer, som kan stamme fra Kalundborg Fjord. De kan afhentes af rette vedkommende, fortæller Hans Petersen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk