31. juli 2021
En 42-årig mand blev mandag idømt et halvt års fængsel, for et røveri begået med Rema 1000 på Klosterparkvej i Kalundborg. Foto: Per Christensen
En 42-årig mand blev mandag idømt et halvt års fængsel, for et røveri begået med Rema 1000 på Klosterparkvej i Kalundborg. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ups! 42-årig begik røveri - lillebror sad ved kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ups! 42-årig begik røveri - lillebror sad ved kassen
Opdateret 20. oktober 2020 kl. 10:25
Kalundborg - 20. oktober 2020 kl. 09:28
Af Thomas Rye

En 42-årig mand blev mandag kendt skyldig i at have begået røveri mod Rema 1000 på Klosterparkvej den 5. august i år. Mandens egen lillebror sad bag kassen i butikken, den dag den 42-årige begik røveriet.

En 42-årig mand fra Kalundborg var tydeligt lettet og uddelte knus til familiemedlemmer, forsvarer og sågar en uniformeret betjent, da Retten i Holbæk mandag eftermiddags afsagde sin dom. Godt nok blev den 42-årige kendt skyldig i at have begået røveri mod Rema 1000 og idømt en straf på seks måneders fængsel, men anklageren havde også ønsket ham udvist af Danmark, og her slap han med en advarsel.

Røveriet fandt sted kort før lukketid onsdag den 5. august i år. Her havde den 42-årige iført sig elefanthue og regnjakke og var mødt op i Rema 1000-butikken på Klosterparkvej i Kalundborg og forlangt at få penge udleveret fra kasseapparatet.

Den 42-årige forklarede i retten, at han gennem længere tid har været misbruger. I den forbindelse var han kommet til at skylde et større beløb væk, og da han ikke kunne betale sin gæld, pressede de mennesker, han skyldte penge, ham til at begå røveriet i butikken.

Denne aften var det imidlertid den 42-åriges lillebror, som sad bag kassen. Lillebroderen var selv indkaldt som vidne i sagen og valgte at afgive forklaring, selvom han fik mulighed for som familiemedlem at blive fritaget.

- Jeg genkendte ham ikke i første omgang. Hans ansigt var skjult bag en elefanthue, og det var tydeligt, han var påvirket af et eller andet. Han lød ikke som min bror, fortalte vidnet.

Han forklarede også, at den 42-årige havde truet ham til at udlevere pengene.

- Han sagde, »giv mig pengene, eller jeg dræber dig«, forklarede lillebroderen.

Efterfølgende lykkedes det en gruppe af kunder at overmande den 42-årige. En af dem trak elefanthuen af manden. Det var først her, det gik op for lillebroderen, hvem røveren var, fortalte han i retten.

- Da jeg så, at det var min bror, gik alt i stå, fortalte vidnet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk