21. september 2020
Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand for børn- og familieudvalget, som anbefaler at Ungevejledningen fortsætter samme sted. Foto: Kalundborg Kommune
Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand for børn- og familieudvalget, som anbefaler at Ungevejledningen fortsætter samme sted. Foto: Kalundborg Kommune
Foto: Line Kongsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungevejledning bliver ikke flyttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungevejledning bliver ikke flyttet
Kalundborg - 06. december 2019 kl. 06:29
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn- og familieudvalget holder fast i den nuværende placering for Ungevejledningen (UU).

Det oplyser Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand for børn- og familieudvalget.

Dermed bliver UU hos Center for Børn, Læring og Uddannelse og flytter således ikke til Kalundborg Jobcenter, som administrationen havde foreslået at gøre.

Flytningen skulle ifølge oplægget fra administrationen være et led i etableringen af den kommunale ungeindsats (KUI) med henblik på at styrke en mere sammenhængende indsats for unge under 25 år. Alt sammen med det sigte, at flere unge i Kalundborg Kommune får en uddannelse og kommer i varig beskæftigelse.

I langt de fleste høringssvar var synspunktet dog, at flytningen ikke var nogen god idé, og det har også haft indflydelse på politikernes beslutning om at beholde den nuværende placering.

- Vi lytter altid til høringssvar, og mange var nervøse for, at der ikke ville være så meget fokus på uddannelse som på job, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Han understreger dog, at det er vigtigt, at der er et godt samarbejde mellem UU og jobcentret, og at det bliver intensiveret, så man undgår at den unge bliver kastebold mellem to systemer.

- Det vigtigste er, at den unge bliver hjulpet bedst muligt, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

UU har p.t. otte medarbejdere og varetager al vejledning i grundskolernes 7. -10. klasse, herunder individuel vejledning, møder/­kontakt med børn og forældre og særlige indsatser for ikke-­uddannelsesparate samt opfyldelse af undervisningspligt (Folkeskoleloven § 33).

UU understøtter faget Uddannelse og Job og står for intro- og brobygningskurser, formidling af praktik på 9. klassetrin, Studievalgsportfolio (understøtter elevens uddannelsesvalg), tilmelding til ungdomsuddannelse og endelig uddannelsesparathedsvurdering med videre.

Sagen skal også behandles i direktionen, socialudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk