26. februar 2021
Der bliver holdt idémøde i Symbassadors, som er studerende, som arbejder på at lave events og sociale aktiviteter for unge studerende. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der bliver holdt idémøde i Symbassadors, som er studerende, som arbejder på at lave events og sociale aktiviteter for unge studerende. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge studerende med til at skabe studenterhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge studerende med til at skabe studenterhus
Kalundborg - 22. februar 2021 kl. 08:45
Af Eva Lyng Johansen

Det kan godt være Symb er lukket, men der er en del ting i støbeskeen.

Blandt andet er Symb ved at udvikle Symb Students ifølge sekretariatsleder Louise Kolbjørn. Symb Students skal munde ud i en række grupper af studerende, som selv arrangerer forskellige events og aktiviteter. Målet er at skabe et levende studenterhus i Symb. Arbejdet med de studerende er en del af den rammeaftale, som Symb og Kalundborg Kommune har indgået for 2021.

Vera Wang fra Kina er frivillig i Symb.

- Symb arbejder på at samle os studerende og sammen med os lave flere sociale aktiviteter. Symb er et fedt sted. Og det er et super godt initiativ for os internationale studerende. Så jeg er glad for at være en af ambassadørerne og bidrage til at udvikle et miljø for studerende i Kalundborg, fortæller hun.

Danijela Bertek fra Kroatien er også frivillig.

- Jeg vil gerne møde nye mennesker og prøve nye ting, så det er oplagt med Symb, som tilbyder mange events og åbner mange muligheder. Jeg vil gerne bidrage til, at vi får et studenterhus i Kalundborg og forhåbentlig kan tiltrække endnu flere studerende fra hele verden, fortæller hun.

Symbassadors
I gruppen Symbassadors sidder lige nu Danijela fra Kroatien, Vera fra Kina og danske Caroline.

De læser alle til diplomingeniør på Professionshøjskolen Absalon. Arbejdet foregår på engelsk, så de internationale studerende også kan være med. Symbassadors er en åben gruppe, og der er plads til mange flere. I gruppen har de unge studerende indtil videre udviklet fire koncepter: Science & Beers, Game Night, Morning Club og Student Party Committee. Symbassadors mødes i Symb cirka hver anden uge.

Science & Beers (videnskab og øl) er en event, hvor de studerende mødes fredag eftermiddag til et oplæg om et videnskabeligt emne, og bagefter holder fredagsbar. Første Science & Beers er planlagt til den 16. april.

Gamenight er hvor studerende mødes en lørdag aften cirka hver måned og spiller brætspil. Hvis nogen ligger inde med fede brætspil, som de vil donere, så kontakt endelig Symb. Næste Game Night er planlagt til den 20. marts.

Morning Club skal mødes søndag formiddag indimellem og spise brunch. Brunchen laver deltagerne sammen. Første Morning Club er planlagt til den 14. marts.

Student Party Committee er et klassisk festudvalg, som vil arrangere en årlig sommerfest og en julefrokost.

Der har tidligere været fester på Absalon, og de erfaringer ønsker de studerende at køre over i Symb-regi og lave fester i Symb lige på Kalundborg Station. Der skal også bruges flere kræfter i festudvalget.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk