10. juli 2020
Ude i klasserne  fik eleverne skarpe spørgsmål og skulle markere deres holdninger ved at gå til venstre eller højre. Derefter skulle der argumenteres for synspunkterne i den praktiske øvelse, der skal give de unge politisk selvtillid. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ude i klasserne fik eleverne skarpe spørgsmål og skulle markere deres holdninger ved at gå til venstre eller højre. Derefter skulle der argumenteres for synspunkterne i den praktiske øvelse, der skal give de unge politisk selvtillid. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge om hash og kongehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge om hash og kongehus
Kalundborg - 14. november 2019 kl. 18:37
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det siges, at unge på landets erhvervsuddannelser er i fare for at blive koblet af demokratiet. De oplever angiveligt større utryghed, manglende tillid til politikerne, og få af dem ville stemme, hvis der var valg i morgen.

På dén baggrund var der overraskende positiv stemning og gang i sagerne med holdninger og argumenter på kryds og tværs, da Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Fagbevægelsens Hovedorganisation og Allikelund markerede Demokratiets Dag torsdag. Konsulent Esther Bæk Farsø fra DUF bad i sin introduktion om aktiv deltagelse, så det blev »en fed dag for alle«.

Ude i klasserne fik unge politikere fra otte partiers ungdomsafdelinger, Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, gang i debatten med skarpe spørgsmål. Først skulle eleverne vise deres holdning ved at gå til højre eller venstre for et ja eller et nej på spørgsmål.

I den klasse Nordvestnyt kiggede indenfor hos, var samtlige for fri hash og næsten alle for kongehusets bevarelse. Der blev argumenteret for hash/marihuana til medicinsk brug, for eksempel smertebehandling og til folk med ADHD. Kongehuset havde enkelte tvivlere, men ingen ville erklære sig som modstandere.

- Dagen i dag er ikke et »quick fix« men et godt skridt på vejen i retning mod politisk og demokratisk interesse og selvtillid til at deltage. Det virker, fordi det foregår i øjenhøjde med unge politikere, fastslog Allikelund-rektor Karen Marie Christensen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk