19. oktober 2019
Der er ingen garanti for succes, når man starter egen virksomhed, og det er uundgåeligt, at nogle virksomheder kommer i økonomiske problemer, siger Martin Thorborg. 

PR-foto
Der er ingen garanti for succes, når man starter egen virksomhed, og det er uundgåeligt, at nogle virksomheder kommer i økonomiske problemer, siger Martin Thorborg. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge Kalundborg-virksomheder i økonomiske problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge Kalundborg-virksomheder i økonomiske problemer
Kalundborg - 26. maj 2019 kl. 10:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der er ingen garanti for succes, når man starter egen virksomhed, og det er uundgåeligt, at nogle virksomheder kommer i økonomiske problemer, siger Martin Thorborg, der er direktør i regnskabsprogrammet Dinero, som udgiver Iværksætterundersøgelsen 2019.

Undersøgelsen viser, at 12,4 procent af de 442 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Kalundborg Kommune, er i økonomiske problemer.

Til sammenligning var 7,5 procent af de unge selskaber - anpartsselskaber (ApS) og iværksætterselskaber (IVS) - på landsplan i økonomiske problemer. Det vil sige under konkurs, under tvangsopløsning eller under rekonstruktion.

- Som iværksætter er man selvfølgelig selv ansvarlig for sin virksomheds økonomi, men der er også en masse eksterne faktorer, som man ikke selv har kontrol over. Fx kan man være så uheldig at løbe ind i en dårlig betaler. Det har jeg selv oplevet. Vedkommende havde ikke en krone på lommen, men hyrede mig alligevel til et foredrag, og pengene kunne jeg se langt efter. Jeg følte mig røvrendt, og det er en forfærdelig følelse.

Den oplevelse vil Martin Thorborg gerne spare andre iværksættere for. Derfor har Dinero lanceret vismarating.dk, hvor man finder gratis analyser af danske virksomheders økonomi.

- Med Visma Rating giver vi landets nystartede virksomheder adgang til viden, som normalt ville være forbeholdt landets allerstørste virksomheder. Formålet er at give iværksætterne de bedste muligheder for at klare sig godt, siger Martin Thorborg.

- Som nystartet er det et must at få sine penge hurtigt i kassen, og det gør man blandt andet ved at undgå dårligere betalere. Forhåbentlig kan vi med Visma Rating sikre, at flest mulige lokale erhvervsdrivende navigerer uden om kunder uden en krone på lommen.

Kommunerne med den højeste procentdel unge virksomheder i økonomiske problemer findes i hovedstadsområdet. I Albertslund er 15,6 procent af disse virksomheder i økonomiske problemer. Det er den højeste andel på landsplan. Vestegnskommunen efterfølges af Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre Kommuner.

Ærø Kommune har med 1,6 procent den laveste andel unge virksomheder i økonomiske problemer. Øboerne efterfølges af Thisted, Billund, Skanderborg og Fanø på de efterfølgende pladser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk