24. juli 2019
Det er vigtigt at rustbeskytte bilen i tide. Selv en lille rustplet kan hurtig udvikle sig, og det kan blive en dyr fornøjelse på værkstedet. Foto: PR
Det er vigtigt at rustbeskytte bilen i tide. Selv en lille rustplet kan hurtig udvikle sig, og det kan blive en dyr fornøjelse på værkstedet. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå fare og værditab - rustbeskyt bilen nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå fare og værditab - rustbeskyt bilen nu
Kalundborg - 23. september 2018 kl. 18:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du husket at rustbeskytte din bil inden vinteren? Ellers er det en god ide nu, inden det kolde og våde vejr rammer Kalundborg.

Rusten stortrives nemlig i det fugtige danske klima, og selvom man måske ikke kan se den med det blotte øje, kan rust have store konsekvenser for bilens sikkerhed. Tidligere på året viste en svensk undersøgelse, at der er op til 20 procent større risiko for at komme alvorligt til skade, hvis man kører galt i en bil med rust.

- Rust i hulrum, bærende dele og styretøj kan medvirke til, at sikkerheden bliver forringet, og i værste fald føre til farlige sammenbrud i trafikken, siger Lars Nielsen fra SUVO på Flakagervej i Kalundborg.

Undgå dyre værkstedsregninger
Ifølge Lars Nielsen er det vigtigt at få rustbeskyttet bilen i tide, da selv en lille rustplet hurtigt kan udvikle sig i de kolde og fugtige måneder.

- Generelt er det sund fornuft at passe godt på sin bil, og man sparer måske penge i sidste ende, for det kan være en dyr fornøjelse at få en rusten bil på værksted.

Ud over professionel rustbeskyttelse er der et par ting, man selv kan gøre for at forebygge rustangreb på bilen. Lars Nielsen anbefaler, at man åbner garageporten.

- Der er ofte et mere fugtigt klima i en lukket garage end i en carport og derfor større risiko for fugt. Er det muligt, så sørg for, at der er luftcirkulation omkring bilen.

Spørg i synshallen
Når bilen skal til syn eller reparation, så gør det til en vane altid at spørge ind til bilens rusttilstand. Mekanikeren og synshallen har jo adgang til de steder på bilen, hvor det er svært selv at opdage rusten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk