21. juni 2021
En 47-årig mand risikerer en lang fængselsstraf, hvis Retten i Holbæk finder ham skyldig i anklageskriftet. Foto: Marianne Nielsen
En 47-årig mand risikerer en lang fængselsstraf, hvis Retten i Holbæk finder ham skyldig i anklageskriftet. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlige skydevåben kan koste 47-årig mand dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlige skydevåben kan koste 47-årig mand dyrt
Kalundborg - 11. maj 2021 kl. 15:03
Af Thomas Rye

Politiet fandt sidste år flere ulovlige skydevåben på en adresse i Kalundborg Kommune. Våbnene talte både en fuldautomatisk og en halvautomatisk riffel samt en salonroffeæ. En 47-årig mand risikerer flere års fængsel.

En 47-årig mand fra den sydlige del af Kalundborg Kommune risikerer en lang fængselsstraf, hvis Retten i Holbæk finder ham skyldig i henhold til anklageskriftet, når han mandag den 17. maj bliver fremstillet i retten, tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse.

I forbindelse med en undersøgelse sidste år fandt politiet adskillige ulovlige skydevåben på en adresse et sted i kommunen, som, politiet mener, tilhører den 47-årige.

Våbnene talte blandt andet en MP44 halv- og fuldautomatisk riffel, en US Karabin halvautomatisk riffel og en Anschütz salonriffel samt en større mængde ammunition til de tre våben.

Derudover mener anklagemyndigheden at kun­ne bevise, at den 47-årige har affyret den ene af de tre rif­ler i husets garage.

Straffen for ulovlig våbenbesiddelse er blevet skærpet flere gange i de seneste år, og straffelovens paragraf 192a, der handler om ulovlig våbenbesiddelse, er en af de meget få danske lovparagraffer som indeholder en såkaldt minimumsstraf.

Hvis man kendes skyldig efter denne paragraf, så vil man som minimum bliver idømt en fængselsstraf på to år.

Sagen er planlagt som en nævningesag.

Nævningesager bruges typisk i mere alvorlige straffesager, hvor anklagemyndigheden kræver fængselsstraf på fire år eller mere, eller hvor den tiltalte kan blive dømt til forvaring eller anden anbringelse.

Der er i næste uge afsat to retsmøder til sagen. Mandag den 17. december og torsdag den 20. december.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk