18. maj 2021
Uligheden vokser blandt de danske kommuner, men Kalundborg Kommune har som den eneste blandt de dårligst stillede 22 kommuner formået at gå imod landstendensen. Foto: Mik
Uligheden vokser blandt de danske kommuner, men Kalundborg Kommune har som den eneste blandt de dårligst stillede 22 kommuner formået at gå imod landstendensen. Foto: Mik
Foto: Christian Mikkelsen FOTO: MIK.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uligheden vokser mellem kommunerne, men Kalundborg går mod strømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uligheden vokser mellem kommunerne, men Kalundborg går mod strømmen
Kalundborg - 26. marts 2021 kl. 14:32
Af Thomas Rye

Forskellen mellem provinsen og de store byområder er voksende. I provinsen er det kun fra universitetsbyerne og deres nabokommuner, hvor borgernes velstand ligger over landsgennemsnittet. Det viser en analyse lavet af netmediet NB-Økonomi. Kalundborg Kommune går dog mod tendensen.

NB-Økonomi har set på en række parametre, som siger noget om de personer, der bor i kommunen og deres velstand. Disse tæller blandt andet eksempelvis indkomst, uddannelse, antal biblioteksudlån og middellevetid.

- Indikatoren viser en stigende tendens til, at de veluddannede med høje indkomster, få sociale problemer og gode levevilkår samles i få kommuner, mens de flygter fra især en stribe kommuner i bunden af skalaen, som slår negativt ud på stort set alle parametre, skriver NB-Økonomi.

Kalundborg Kommune skiller sig dog ud, da den er den eneste kommune blandt de dårligst stillede 22 kommuner, som er rykket tættere på landsgennemsnittet siden 2013. Denne udvikling skyldes ifølge NB-økonomi, at Kalundborg Kommune har formået at nedbringe antallet af personer mellem 16 og 24 år, som hverken er i uddannelse, arbejde eller aktivering.

NB-Økonomi har blandt andet talt med Dansk Folkepartis kommunalordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, om sagen. Han mener at det især er en decentralisering af uddannelsesinstitutionerne, der skal skabe et Danmark i bedre balance, og fremhæver her også Kalundborg som et forbillede.

- Kalundborg er et godt eksempel på en kommune, der vil noget. Der har man lavet et samarbejde mellem uddannelse og erhvervslivet, som man fra statens side har hjulpet til at styrke, siger han.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk