26. oktober 2021
Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalg, synes, at det er vigtigt, at medarbejdere kan kommunikere på dansk.
Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalg, synes, at det er vigtigt, at medarbejdere kan kommunikere på dansk.
Foto: Line Kongsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: - Ansatte skal kunne tale dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: - Ansatte skal kunne tale dansk
Kalundborg - 07. maj 2021 kl. 05:50
Af Eva Lyng Johansen

Ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune fik ved seneste møde præsenteret en samlet rapport over de førte tilsyn på ni kommunale plejehjem samt ni fritvalgsleverandører i hjemmeplejen.

Tilsynene er gennemført i efteråret 2020 af BDO.

- Vi kunne se, at der udfordringer med dokumentationen, men at vi leverer det, vi skal. Der skal dog være mere fokus på kvaliteten, siger Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalget.

I referatet fra udvalgsmødet står der: »Ældre- og Sundhedsudvalget forventer at der i leverancerne fokuseres på en forbedret dokumentation, øget fokus på rehabiliteringsopgaven og at medarbejderne behersker det danske sprog i kontakten til borgerne.«

- Vi skal sætte krav om, at de kan tale dansk. Det går simpelthen ikke, at der kommer nogen ud til de ældre, som ikke tale dansk, siger Peter Jacobsen.

Ifølge ham er der et stigende antal med udenlandsk baggrund, som bliver ansat på plejehjem og i hjemmeplejen, men der skal være krav om, at de kan kommunikere på dansk.

- Jeg får også henvendelser fra borgere om det, siger Peter Jacobsen.

I vurdereringen af plejehjemmene står: »Den samlede overordnede vurdering er, at Kalundborg Kommunes plejehjem er meget velfungerende og leverer en høj kvalitet i ydelserne til borgerne, og hvor borgerne samlet er meget tilfredse med hjælpen.«

Om fritvalgsleverandørerne i hjemmeplejen står der: »Tilsynet vurderer, at alle leverandører lever op til Kalundborg Kommunes kvalitetsstandarder og vedtagne serviceniveau. Pleje, omsorg og praktisk støtte leveres med en meget eller særdeles tilfredsstillende faglig kvalitet, hvor enkelt leverandør dog kun leverer tilfredsstillende på dette parameter.«

Anbefalinger til både plejehjem og hjemmepleje

På baggrund af rapporten er der fremsat 17 anbefalinger til plejehjemmene, hvor otte ud af ni plejehjem har fået anbefalinger.

Til Frivalgsleverandørerne er fremsat 20 anbefalinger, hvor alle fritvalgsleverandører har fået anbefalinger.

På baggrund af det samlede resultat anbefales det, at der konkret arbejdes videre med følgende:

1. Kompetenceløft hos private leverandører til at understøtte en helhedsorienteret og rehabiliterende indsats samt skærpe krav til digital kommunikation og tidstro data.

2. Kontinuitet i plejen, herunder antal medarbejdere i hjemmet og tidspunkt for levering af hjælp.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk