9. maj 2021
I stedet for at bygge en ny service-tilbygning til menighedshuset Kirkeladen ved Vor Frue Kirke i Kalundborg satser menighedsrådet nu på en ny løsning. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

I stedet for at bygge en ny service-tilbygning til menighedshuset Kirkeladen ved Vor Frue Kirke i Kalundborg satser menighedsrådet nu på en ny løsning. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigt til middelalder-fund: Vil grave etage ud under et af Kalundborgs ældste huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til middelalder-fund: Vil grave etage ud under et af Kalundborgs ældste huse
Kalundborg - 10. april 2021 kl. 05:30
Af Stefan Andreasen

I stedet for at bygge en ny service-tilbygning til menighedshuset Kirkeladen ved Vor Frue Kirke i Kalundborg satser menighedsrådet nu på at grave en etage ud under Kirkeladen, der er fra 1400-tallet og et af købstadens ældste huse.

Alt tyder på, at Slots- og Kulturstyrelsen og Det Særlige Kirkesyn vil godkende projektet, oplyser byggeudvalgsformand Ditlev Bache.

- Museum Vestsjælland er positivt interesseret i projektet, og vi har også fået positiv udtalelse fra Nationalmuseet. Vi har holdt positive møder med Slots- og Kulturstyrelsen, og vi er blevet orienteret om, at vi i udgravningen af etagen skal holde en respekt-afstand på en halv meter til de oprindelige fundamenter.

- Vi håber, at vi inden sommerferien kan få skitseprojektet endeligt godkendt i Slots- og Kulturstyrelsen og i Det Særlige Kirkesyn, så vi kan gå videre med vores fondsansøgninger, siger Ditlev Bache.

- Det er jo en meget, meget spændende historie, vi skal grave ned i. Kirkeladen ligger uden for den gamle gravplads omkring Vor Frue Kirke, så det er Højbyens oprindelige kulturlag, vi skal grave i. Man vil kunne finde hvad som helst dér.

- Der er en vis risiko for, at arkæologerne skal grave ud med teske, så det vil kunne tage længere tid. Vi håber selvfølgelig, at det er fund, som Museum Vestsjælland vil kunne flytte og tage op. I værste fald kan der forekomme fund, som ikke kan flyttes, siger Ditlev Bache.

Slots- og Kulturstyrelsen sagde nej til et byggeprojekt med en ny service-bygning i gårdhaven bag de fredede bygninger Kirkeladen og kirkekontorets bygning, Adel­gade 19, fordi det indebar en mur-gennembrydning til en dør. Det førte så til planerne om at grave en etage ud under Kirkeladen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk