26. oktober 2020
Familien Regnersgaard henter billig og bæredygtig varme fra sandet under det nyopførte sommerhus ved Storebælt. 350 meter jordslanger henter energi ud af sandet og sender den til en Vølund Varmeteknik varmepumpe, som er installeret af Urhøj. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Familien Regnersgaard henter billig og bæredygtig varme fra sandet under det nyopførte sommerhus ved Storebælt. 350 meter jordslanger henter energi ud af sandet og sender den til en Vølund Varmeteknik varmepumpe, som er installeret af Urhøj. PR-foto
Foto: Henrik Mark Fotografi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigt til Storebælt og en lav varmeregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til Storebælt og en lav varmeregning
Kalundborg - 14. oktober 2020 kl. 07:40

Familien Regnersgaard har selv tegnet og bygget sit nye 155 kvm. sommerhus ved Bjerge Strand på kanten af Storebælt.

Beliggenheden og udsigten er helt unik, og dét har familien i sinde at nyde i fulde drag. Huset er derfor opført i vedligeholdelsesfrie materialer og indrettet med løsninger, der giver familien det bedste indeklima og størst mulig frihed til at slappe af.

- Vi ønsker ikke bruge tiden på at male og vedligeholde, når vi er her, så vi er gået efter de nemme løsninger, smiler Niels Regnersgaard og uddyber:

- Tingene skal ganske enkelt fungere og gøre livet nemt for os. Eksempelvis valgte vi en sikker varmeløsning, nemlig et jordvarmeanlæg. Det har vi også derhjemme i vores helårsbolig, og det er både sikkert og billigt i drift.

Så da familien gravede ud til sommerhusets fundament, blev der ved samme lejlighed lagt 350 meter jordslanger ned i den sandede undergrund. I mere lerholdige jordtyper ville man kunne opnå samme energiudvinding med ca. 50 meter kortere jordslanger.

Jordvarmepumpen i sommerhuset ved Bjerge Strand er et 6 kW-anlæg fra danske Vølund Varmeteknik og installeret af VVS-firmaet Urhøj i Gørlev. Rumtemperaturen kan styres både fra kontakter på væggen og fjernbetjenes med en smartphone eller tablet.

- Vi har valgt intelligent energistyring, hvor de automatiske tagvinduer, ventilationssystemet og varmeanlægget er integreret og taler sammen. Det giver et rigtig behageligt indeklima, fortæller Niels Regnersgaard.

For at undgå at det bliver steghedt indenfor om sommeren eller på solrige vinterdage, er vinduerne mod syd og vest udstyret med særligt solafskærmende glas. Det bremser en stor del af solens varme og minimerer behovet for aktiv køling.

- Vi er rigtig godt tilfreds med de valgte løsninger, og varmeregningen er meget lav, da varmepumpen leverer omkring fem gange mere energi, end den selv bruger. Så vi kan faktisk tillade os at have det varmet op til stuetemperatur, selv om vi ikke er her. Det er sundt for huset.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk