19. oktober 2019
Hobbylandmand Knud Hansen fra Høng har nægtet at efter­komme reglen om læskur til udegående kvæg. På torsdag skal han i retten. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Hobbylandmand Knud Hansen fra Høng har nægtet at efter­komme reglen om læskur til udegående kvæg. På torsdag skal han i retten. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udekøer fra Tissø får deres dag i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udekøer fra Tissø får deres dag i retten
Kalundborg - 20. maj 2019 kl. 13:21
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Så er det på torsdag. Jeg er rigtig meget spændt på, hvad retten siger om min sag.

Sådan siger hobbylandmand Knud Hansen, som har seks udekøer og to kalve gående i en fold ved Tissø. Han mener selv, at kvæget har det godt og dejligt i folden, fordi der er nok at spise og læ, for krat, buske og træer giver ly for vind og regn.

Men hos Midt- og Vestsjællands Politi er man af en anden opfattelse efter uanmeldt besøg i folden ved politiets ekspert i dyrevelfærd. Han konstaterede, at der ikke var læskur til dyrene, hvilket er en overtrædelse af reglerne om dyrevelfærd.

Dét er Knud Hansen godt klar over, men han mener, at reglerne om læskure til det robuste galloway-kvæg er overflødige, og han bliver bakket op i den opfattelse af specialkonsulent Per Spleth fra det faglige videns- og innovationshus Seges under Landbrug & Fødevarer.

Konsulenten har erklæret, at kvæget har det godt i folden, og han har også forklaret, at hobbylandmanden har en nødplan, hvis vintervejret arter sig voldsomt. Så kan kvæget flyttes midlertidigt til en nærliggende lade.

- Derfor vil det være det rene pjat at opføre et læskur i folden, mener Knud Hansen, som håber, at retsmødet torsdag kan blive et skridt mod at få lempet reglerne, så læskure ikke skal være et absolut krav, når det gælder de hårdføre kvægracer med tyk yder- og inderpels.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk