26. maj 2020
Der er stor aktivitet omkring rundkørslen ved Meny. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Der er stor aktivitet omkring rundkørslen ved Meny. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods et par underjordiske udfordringer: Renoveringen ad Holbækvej skrider fremad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods et par underjordiske udfordringer: Renoveringen ad Holbækvej skrider fremad
Kalundborg - 21. september 2019 kl. 06:44
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nok de færreste, der efterhånden ikke har lagt mærke til, at der er gang i et større renoveringsprojekt på Holbækvej i Kalundborg. Rundkørslen ved Meny er afspærret, man kan ikke køre ad Holbækvej ud af byen, som man plejer, og ind mod byen ledes man en snørklet vej op på græsrabatten ved Meny via store metalplader.

Arbejdet udføres af Jerslev-entreprenørvirksomheden Benny Petersen. Oprindeligt var slutdatoen sat til 1. december, men den er nu skudt et par uger, blandt andet grundet noget beton, som er dukket op i forbindelse med gravearbejdet, fortæller direktør Mads Top.

- Rent projektmæssigt er arbejdet forløbet, som det skal. Det er sjældent noget over jorden, som kan overraske os, men for 50 år siden var man ikke lige så omhyggelig med bytegningerne. Derfor kan man støde på uforudsete udfordringer under jorden, som det her har været tilfældet, siger han.

Benny Petersen vandt det udbud, som Kalundborg Kommune og Kalundborg Forsyning var gået sammen om. Udover renoveringen af Holbækvej, hvor der blandt andet laves fortov og cykelsti langs hele vejstykket inklusiv rundkørslen, lægges der også nye fjernvarmerør og vandledninger ned på strækningen.

De gamle rør og ledninger blev lagt ned i 1980'erne. De nye rør til fjernvarme er dem, der ligger på hjørnet af rundkørslen ved F24-benzintanken.

- De nye fjernvarmerør er bedre isoleret og reducerer derfor varmetabet. Vandledningerne har stærkere samlinger, hvilket giver færre brud, forklarer Kenneth Aagaard, projektleder ved Kalundborg Forsyning.

Trods de store trafikale omvæltninger har bilisterne generelt taget fint imod omlægningen af den østlige vej ud af byen. Men før hele Holbækvej blev ensrettet og rundkørslen lukket af, var der nogle problemer. Det var især på den lille strækning ad Holbækvej forbi F24 og op til rundkørslen, at folk kører mod ensretningen. Det gør de næsten ikke længere.

Til gengæld er der nu nogle af de bilister, der kommer fra Nørre Alle, der tager en smutvej gennem F24, selv om det ikke er tilladt.

- Derfor vil vi også gerne opfordre bilisterne til at følge skiltningen og overholde reglerne, siger Jan Krause, der er Kalundborg Kommunes projektleder.

De mørkere dage gør, at der er belysning på vej til stykket, hvor man kører igennem F24, når man kommer fra byen af Holbækvej, oplyser endnu en projektleder, Linda Varsted fra Benny Petersen.

- Derudover skifter vi igen stykket omkring rundkørslen om cirka to uger, så man ledes af en lidt anden vej end den, der i dag går op på græsset ved hjælp af metalpladerne, fortæller hun.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk