25. september 2021
Charlotte Hansen og Søren Bjerg ser begge lysere på fremtiden efter at have gået et år på den nye treårige HF-uddannelsei Kalundborg. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Hansen og Søren Bjerg ser begge lysere på fremtiden efter at have gået et år på den nye treårige HF-uddannelsei Kalundborg. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Treårig HF styrker selvtilliden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Treårig HF styrker selvtilliden
Kalundborg - 16. juni 2018 kl. 11:57
Af Søren Kloster Sørensen

For et år siden så den særlige treårige HF dagens lys i Kalundborg.

Her har sårbare unge, som ellers ikke har kunnet finde sig til rette i det etablerede uddannelsessystem, nu fået muligheden for gennem kortere skoledage, plads til forskellighed og respekt for hinandens udfordringer at gennemføre en HF, så de kan få en adgangsgivende eksamen og komme tættere på deres drømme.

Mange af eleverne har det til fælles, at de har haft svært ved at følge med i folkeskolen, og diagnoser, depressioner og følelsen af mindreværd har klæbet sig til dem i årevis.

- Jeg har tidligere forsøgt at gennemføre gymnasiet ad to omgange, men begge gange er jeg droppet ud. Dels fordi jeg ikke var moden til det, men også fordi jeg havde det psykisk dårligt og kæmpede med depression. Jeg kunne ikke overskue at komme afsted om morgenen, fortæller 21-årige Søren Bjerg, som er ovenud lykkelig for, at muligheden for den specielle HF bød sig.

Skoledagen er forkortet, så den kun er fire timer lang.

- Det gør det langt mere overskueligt, og oven i det ved vi, at vi alle har noget med i bagagen. Det bliver respekteret på en helt anden måde her, end vi har været vant til. Man holder øje med, om klassekammeraterne har det godt, og sætningen »er du okay?« bliver brugt rigtig flttigt, siger Søren Bjerg.

Han bakkes op af klassekammeraten Charlotte Hansen.

- Før havde jeg nærmest opgivet at få en studentereksamen. Det her år har budt på mange succesoplevelser, og man har overskredet nogle af sine personlige grænser. Det betyder, at jeg kan bevare håbet og har fået blod på tanden i forhold til at forfølge mine drømme, siger hun.

Læs hele historien i Nordvestnyt lørdag

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk