24. august 2019
Toppene på seks store bøgetræer på Møllebakken skal fjernes, og den opgave bliver klaret med sprængstof fredag den 15. marts.Foto: Peter Andersen
Toppene på seks store bøgetræer på Møllebakken skal fjernes, og den opgave bliver klaret med sprængstof fredag den 15. marts.Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trætoppe skal sprænges i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trætoppe skal sprænges i luften
Kalundborg - 14. marts 2019 kl. 16:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan man forbedre naturen ved at sprænge træer i luften? Svaret er ja. Når Kalundborg Kommune sprænger toppen af seks store bøgetræer på Møllebakken, er formålet nemlig at udbygge biodiversiteten og give plads til unge træer.

Som en del af vedligeholdelsen af de grønne områder vil Kalundborg Kommune fredag den 15. marts tynde ud i skoven på Møllebakken.

Men denne dag er motorsaven pakket væk til fordel for sprængstof, og selv om det kan virke underligt, er der en mening med galskaben.

For mange gamle træer med store kroner kan kvæle undervæksten af nye, unge bøgetræer, og derfor må nogle af de gamle trækroner nu vige pladsen til fordel for nye. De gamle træer sprænges seks til otte meter over jorden, og kronerne bliver liggende i skovbunden for at efterligne naturen og styrke biodiversiteten i skoven. Når stammerne står splintrede tilbage, simulerer det naturens egen udtynding ved for eksempel lynnedslag eller storm.

- Når vi tynder ud på den her måde, kommer både kroner og stammer til at fungere som hjem for insekter, som spætter og mejser kan leve af. Ja, måske kan det også føre til et ekstra spættebo, siger skov- og landskabsingeniør Rasmus Berg fra Kalundborg Kommune.

De seks træer, der skal sprænges, står spredt i skoven, og kommunen vil spærre af, så alle sikkerhedsafstande overholdes i forbindelse med forberedelserne og selve sprængningerne.

Der bruges naturligvis så lidt sprængstof som muligt, og kommunen beder alle om at respektere minestrimmel og anvisningerne fra personalet på stedet.

Sprængningen af træerne er planlagt til cirka klokken 12-12.30 fredag den 15. marts.

ur

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk