25. juni 2019
Knud Hansen vil ikke følge politiets krav om læskur til sine seks stk. Galloway-kvæg ved Tissø, fordi han mener, at det er unødvendigt til de særligt hårdføre racer. Foto: Ulrik Reimann
Knud Hansen vil ikke følge politiets krav om læskur til sine seks stk. Galloway-kvæg ved Tissø, fordi han mener, at det er unødvendigt til de særligt hårdføre racer. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trækker op til retssag om udekøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trækker op til retssag om udekøer
Kalundborg - 15. januar 2019 kl. 18:55
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knud Hansen, der har seks stk. Galloway-kvæg gående ved Tissø, oplever pres fra politiet om at sikre dyrene læ og ly. Samtidig får kvæg-ejeren opbakning fra Landbrug og Fødevarer, der mener, at krav om læskur til de særligt hårdføre kvægraver er unødvendigt.

arrow Læs også: Så udløb fristen for seks udekøer

- Det trækker nok op til en retssag om mit kvæg. Hvis jeg får en bøde og vælger ikke at betale den, så har jeg jo en adgangsbillet til retten, siger den 69-årige, tidligere postmedarbejder Knud Hansen, der bor i Høng.

Knud Hansen fortæller, at han er glad for opbakningen fra organisationen Landbrug og Fødevarer, som også har givet Knud Hansen ret i, at hans dyr trives. Samme konklusion kom en dyrlæge, som netop har været på besøg i kvægfolden ved Tissø på politiets foranledning, frem til, fortæller Knud Hansen.

Han siger, at hans ønske med sagen om de udegående kvæg er at få loven lavet om, så den passer til dyrene:

De strammere regler om læskure, som politiet følger, bør ændres, mener Knud Hansen, der får faglig opbakning af specialkonsulent Per Spleth:

- Man kan slet ikke sammenligne malkekøer med de hårdføre racer som Galloway med både yder- og inderpels, der beskytter dem mod vind og vejr, har konsulenten, som lige nu er i New Zealand, tidligere fortalt Nordvestnyt.

Det er Midt- og Vestsjællands Politi, der har givet Knud Hansen et mundtligt pålæg om at sikre sine dyr mulighed for at søge læ og ly. Det kan være en bygning eller et skur, men det krav har Knud Hansen nægtet at følge.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis ekspert i dyrevelfærd, Per Jacobsen, vil det mundtlige pålæg blive fulgt af et skriftligt, og hvis det ikke efterkommes, kommer sagen for retten - med risiko for bøde eller konfiskation af dyrene.

arrow Skriftligt pålæg om ude-køer
18. januar 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk