31. maj 2020
For tredje gang er veninderne Lone Pramming (th.) og Else-Marie Struck med til at sætte Gustav Wied-stykket "Skærmydsler" op i Kalundborg Amatør Teater. På foto: Tante Clara (th.) lyn-strikker og retter skytset mod Tante Hertha.
gallery icon

Se billedserie

For tredje gang er veninderne Lone Pramming (th.) og Else-Marie Struck med til at sætte Gustav Wied-stykket "Skærmydsler" op i Kalundborg Amatør Teater. På foto: Tante Clara (th.) lyn-strikker og retter skytset mod Tante Hertha.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To tanter i evig kamp: Kævlerier og knitrende strikkepinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To tanter i evig kamp: Kævlerier og knitrende strikkepinde
Kalundborg - 04. november 2019 kl. 21:37
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to pensionerede folkeskolelærere Else-Marie Struck og Lone Pramming fra Kalundborg kan ikke få nok af Gustav Wieds veldrejede komedie »Skærmydsler« med det evigtgyldige generationskløft-tema.

Det er tredje gang, de er med til at sætte forestillingen op i Kalundborg Amatør Teater, hvor de har rollerne som de mundhuggende, ugifte, men giftige, strikke-tanter Clara og Hertha Bülow, der har taget den 18-årige niece Ellen (Lena Korsholm) til sig.

Den ældre professor Petersen (Peter Madsen) kommer i tanternes hus og muntrer dem lidt op.

Første gang »Skærmydsler« blev sat op i Kalundborg Amatør Teater med Else-Marie Struck og Lone Pramming var i 1993; anden gang ti år efter.

- Vi har slidt to professorer op, siger Else-Marie Struck.

- For et par år siden så vi stykket på Folketeatret i København med Sonja Oppenhagen og Malene Schwarz som tanterne, Preben Kristensen som professoren og Mathilde Norholt som Ellen - der sad vi og sagde replikkerne, inden de blev sagt på scenen. Det var ret irriterende, fik vi at vide af Else-Maries mand, Jørgen T. Madsen. Men nu kan vi få lov til at sige dem igen, siger Lone Pramming.

Hun spiller stramme tante Clara, også kaldet Tante Et, som har skråsikre meninger om alt, blandt andet i diskussionen, om månen er gul eller hvid, der ender i det berømte citat:

- Månen har den farve, måner skal have!

Tante Clara er noget skeptisk ved, at unge Ellen går til forelæsninger på universitet, hvor der er mænd til stede, og hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved, om mennesket har en sjæl.

Else-Marie Struck er den venligtsindede og forstående Hertha, kaldet Tante To.

- Selvom stykket er gammeldags i sproget, er det stadig aktuelt, siger Else Marie Struck.

- Der sidder stadig én derhjemme og taler om, at det er noget værre vrøvl, alt det de unge går og fortæller, siger Lone Pramming.

Der er premiere på »Skærmydsler« i KAT-Huset i Kalundborg fredag den 22. november.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk