24. oktober 2021
Peter Joensen har været formand for Symb i et år, hvor der er er sket meget. Blandt andet er Symb blevet en registreret socialøkonomisk virksomhed.  Privatfoto
Peter Joensen har været formand for Symb i et år, hvor der er er sket meget. Blandt andet er Symb blevet en registreret socialøkonomisk virksomhed. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To ben med frivillighed og forretning i Symb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ben med frivillighed og forretning i Symb
Kalundborg - 05. marts 2019 kl. 20:23

Af Eva Lyng Johansen
Peter Joensen, formand for Symb,fortalte til Symbs generalforsamling forleden at Symb står på to ligeværdige ben.

arrow Læs også: Stor åbningsfest i planlægningsfasen

Nemlig et ben med frivillighed og de mange allerede kendte aktiviteter som Folkekøkken og Kend vores Egn.

Det andet ben er forretningsbenet. Altså den del af Symb, som er en registret socialøkonomisk virksomhed, som tjener penge til Symb via projekter og partnerskabsaftaler, således at Symb kan stå for driften af Symbs lokaler på kalundborg Station og lave sociale indsatser.

Endelig fik Symb så her først i 2019 en aftale i stand med DSB om at leje stations-bygningen og gøre den til Byen Hus, hvor Symb nu får muligheden for at udvikle og afvikle endnu flere aktiviteter.

Peter Joensen kom i beretningen ind på den store udfordring med sammenhængskræft mellem det frivillige og foretningsdelen i Symb.

- Vi kan blive udfordret på at rekruttere de rigtige kompetencer, når udviklingen går så stærkt og opgaverne har den store spændvidde fra rent lavpraktisk »at vaske gulv i vores nye hus« til at skrive projektansøgninger, sagde Peter Joensen, som til sidst takkede alle de frivillige for deres store indsats, især i forhold til forvandle den gamle bygning på stationen tsl et levende samlingssted for alle i Kalundborg.

Symbs bestyrelse på syv medlemmer består af Peter Joensen (formand), Mogens Dunmose, Henrik Brikløv, Esben Hansen og Niels Bentsen samt nyvalgte Sonja Larsen og Søren Bang Knudsen. Suppleant er Kristin Schage.

arrow Symb klar med samtalekøkken
04. marts 2019 kl. 05:58 Opdateret: kl. 13:18
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk