18. november 2018
Sæby-Hallenslev Beboerforening har sat borde og bænke op ved Søvej ved Tissø. Men adgangen til dem kunne godt være bedre. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Sæby-Hallenslev Beboerforening har sat borde og bænke op ved Søvej ved Tissø. Men adgangen til dem kunne godt være bedre. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tissøs sydlige nabo hungrer efter sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tissøs sydlige nabo hungrer efter sti
Kalundborg - 13. februar 2018 kl. 09:37
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et imponerende vue ud over Tissø, som møder en, når man krydser Gørlevvej fra Sæby Hallenslev Friskole og går op til toppen af Sæby Parken.

Derfor har Sæby-Hallenslev Beboerforening bygget et madpakkehus, hvor man, især når det bliver lidt lunere i vejret, kan sidde og nyde søen og hinanden.

- Det bliver brugt rigtig meget om sommeren, og det er da også en fantastisk udsigt, siger Inger-Merethe Riccio fra Sæby-Hallenslev Beboerforening.

Men netop den fænomenale udsigt står i skærende kontrast til beboernes muligheder for at udnytte Tissø som rekreativt område.

- Vi har fået stillet et par borde og bænke op nede på Søvej (lidt syd for byen nede ved Tissø, red.), men for at gå derned skal man enten gå af Gørlevvej eller Sæbyvej. De er begge ret trafikkerede og har ikke fortorv uden for bygrænsen, siger Inger-Merethe Riccio.

- Man kan simpelthen ikke komme ned til Tissø, supplerer Jytte Voss, der også er med i beboerforeningen, og som i øvrigt er tidligere ansat på Sæby Sygehus, der blev revet ned i 2013 efter over 100 år på bagen som byens store arbejdsplads.

Sæby Parken ligger netop på arealet for det gamle sygehus.

Både Inger-Merethe Riccio og Jytte Voss håber på, at deltagelsen i det nye lansdbyklyngeprojekt De 5 ved Tissø kan skubbe på i forhold til at gøre Tissø mere tilgængelig for beboerne i Sæby-Hallenslev.

- Vi ved jo godt, at det er en langsigtet drøm at få en sti rundt om Tissø, men den er da kommet tættere på nu, siger Jytte Voss.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk