15. oktober 2019
Tina Hansen i omgivelserne på Hovedgaden 19 i den tidligere Danske Bank-filial i Høng. Efter fem år er hun nu vendt hjem til Helsingevej. Foto: Charlotte Koefoed
Tina Hansen i omgivelserne på Hovedgaden 19 i den tidligere Danske Bank-filial i Høng. Efter fem år er hun nu vendt hjem til Helsingevej. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tina ser frem til mere fritid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tina ser frem til mere fritid
Kalundborg - 19. april 2019 kl. 16:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
For Tina Hansen var en drøm, der gik i opfyldelse, da hun for syv år etablerede blomsterforretning i Høng. Nu vender hun hjem til Helsingevej. Til mindre plads, færre varer. Men også til mange flere timer uden arbejde.

*
De var spændte som små børn, Tina og Hans Christian Hansen, da de i 2012 rykkede ind i den gamle boghandel på Hovedgaden 33 i Høng for at etablere Østervang Blomster ved siden af den gårdbutik på Helsingevej 39, mange mennesker kendte i forvejen. To år senere flyttede Tina Hansen butikken til endnu større rammer på Hovedgaden 19, da parret købte den tidligere Danske Bank-filial.

Men nu er det fortid. Ringen er sluttet, og Tina vender hjem til de gammelkendte rammer på Helsingevej, hvor det hele begyndte. Der er igen liv og glade dage i gårdbutikken.

- Mindre plads, færre varer, ja. Men også mange flere fritimer, mere tid til mand, børn og børnebørn og til et liv ved siden af forretningen. Jeg glæder mig, siger 56-årige Tina Hansen, som allerede har fundet sig til rette i de gammelkendte rammer.

Det er ikke økonomien, der traf beslutningen om, at Tina Hansen rykkede hjem:

- Nej, den hænger fint sammen, og i år har det nærmest været overvældende med kundetilstrømningen. Men når man aldrig er hjemme og nærmest lever et i »telefon-ægteskab«, fordi vi sjældent ser hinanden på grund af de mange arbejdstimer, så er det ikke så sjovt længere. Og jeg er jo heller ikke nogen årsunge mere, vel?

Hvis Tina Hansen gerne ville have mere plads i de nye omgivelser på Østervang på Helsingevej, var det heller ikke noget problem.

- Nej, vi har skam pladsen, hvis butikken skulle bygges ud. Men sådan ønsker vi det ikke. På Hovedgaden 19 var der vel 160 kvadratmeter butik, og nu råder jeg over i underkanten af 50 kvadratmeter. Det siger sig selv, at der så er færre varer, men vi bevarer mange af de specialiteter, som vi havde i Høng. Udbuddet er bare mindre end før, siger Tina Hansen.

Tina Hansen har fortsat en enkelt medarbejder ansat, og hun lægger ikke skjul på, at det har været gode år i Høng, først i den gamle boghandel og siden i bankfilialen, hvis første-sal er udlejet som bolig.

Det er fortsat tanken, at der skal drives erhverv fra lokalerne på Hovedgaden 19, og Tina og Hans Christian Hansen håber og forventer, at der snart er en løsning i sigte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk