27. juli 2021
Patrik Szoboszlai bruger gerne sin landevejscykel, når han skal rundt i Kalundborg. Hans BMX-cykel står ude ved den splinternye BMX-bane i Tømmerup, hvor den 13-dobbelte ungarske mester er blevet ansat som træner. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Patrik Szoboszlai bruger gerne sin landevejscykel, når han skal rundt i Kalundborg. Hans BMX-cykel står ude ved den splinternye BMX-bane i Tømmerup, hvor den 13-dobbelte ungarske mester er blevet ansat som træner. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere toprytter er faldet godt til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere toprytter er faldet godt til
Kalundborg - 15. oktober 2018 kl. 16:23
Af Søren Kloster Sørensen

I godt to måneder har den 25-årige ungarer Patrik Szoboszlai boet og studeret i Kalundborg, og han er efterhånden ved at falde godt til i både byen og på diplomingeniøruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon.

Ifølge Patrik Szoboszlai er han og hans nye studiekammerater gode til at bruge hinanden i fritiden ved at tage på opdagelse i de nye omgivelser.

- Hver weekend tager vi for eksempel ud i saunaen på Nyby Havn og hygger os. Det er blevet en god tradition. Naturen er vidunderlig her, og havet er hele tiden tæt på. Det kan jeg virkelig godt lide. Det er et skønt område at cykle rundt i, siger han.

At køre på cykel ligger ikke fjernt fra Patrik Szoboszlai, da han har brugt ikke mindre end 17 år af sit liv på at køre BMX-cykel. Det blev han så god til, at han deltog i europamesterskaber og world cups over hele verden.

Derudover blev det til hele 13 nationale mesterskaber samt ikke mindst en deltagelse ved Ungdoms-OL i Singapore i 2010.

De senere år har han dog trappet sin karriere ned for at hellige sig studierne.

- Men jeg går stadig lidt og overvejer, om jeg skal prøve at kvalificere mig til OL i Tokyo i 2020. Det ville være kæmpestort at komme med til. Samtidig vil det dog kræve enorme mængder træning og gå ud over studierne. Det er svært at vælge. Min far så gerne, at jeg gav det et forsøg. Han har altid bakket mig op i min sport og kørt mig rundt i bil i hele Europa. Engang kørte han mig fra Budapest og helt til Norge for at køre BMX, fortæller Patrik Szoboszlai, der holder formen ved lige på den nyanlagte BMX-bane i Tømmerup.

- Det er helt ekstremt gode forhold for BMX-ryttere, der er kommet derude, og det er efter min mening en bane, som er helt oppe på olympisk niveau. Den skal nok tiltrække mange store turneringer de kommende år, forudser ungareren, som også fungerer som træner i klubben og på den måde tjener lidt til huslejen i et af de mobile houses, der er sat op som studieboliger ved siden af Absalons lokaler på Kalundborg Gymnasium.

Læs mere om den ungarske BMX-rytter i Nordvestnyt mandag.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk