11. april 2021
Museum Vestsjælland lægger op til den hidtil største middelalderfestival i Kalundborg, som skal tiltrække mange sommergæster. Billedet er fra korsridder-festivalen i Højbyen.
Museum Vestsjælland lægger op til den hidtil største middelalderfestival i Kalundborg, som skal tiltrække mange sommergæster. Billedet er fra korsridder-festivalen i Højbyen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tante Møhge-sag: 800-års fejring det forkerte år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tante Møhge-sag: 800-års fejring det forkerte år
Opdateret 06. februar 2017 kl. 06:20
Kalundborg - 02. februar 2017 kl. 12:54

Det ligner en Tante Møhge - eller rettere en omvendt af slagsen.

arrow Læs også: Byjubilæum skal fejres i år

Da Kalundborg i 1968 fejrede 800-års byjubilæum med pomp og pragt, var man nemlig sandsynligvis et år for sent på den.

Det er afsløret i forbindelse med Kalundborg Museums planer om at markere byens næste store mærkedag, 850-års jubilæet.

Det skal ske i år, fordi man på museet på baggrund af de tilgængelige kilder, først og fremmest Saxos Danmarkskrønike, har draget den slutning, at Kalundborg blev grundlagt af Esbern Snare i 1167 og ikke 1168, som var udgangspunkt for fejringen for 49 år siden.

Sagen har vakt diskussion i kommunalbestyrelsens kultur- og fritidsudvalg, som har behandlet en ansøgning fra museet om økonomisk støtte til en jubilæums- og middelalderfestival 1.-2. september i år. For når 800-års jubilæet blev holdt i 1968, og 850-års jubilæet holdes i 2017, er der uorden i kronologien.

- Men jubilæet vil blive markeret i år, selvom der er tale om lidt af en ny Tante Møhge, lyder meldingen fra udvalgsformand Ole Glahn (R).

Han hentyder til episode syv i »Matador«, hvor Fru Fernando Møhge blev hyldet som 100-års fødselar på sin 90-års-dag. Med den forskel, at hun var yngre, og Kalundborg altså er ældre (et år), end tidligere antaget.

At Kalundborgs 800-års jubilæum altså blev fejret et år for sent, lignede ellers ikke daværende borgmester J. Hagemann-Petersen, som var kendt for at være hurtig på aftrækkeren.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk