20. april 2019
Camilla Hansen glæder sig til at flytte ind. Her ses Camilla sammen med køkkenchef på Cafe Liv, Anders Touborg. Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Camilla Hansen glæder sig til at flytte ind. Her ses Camilla sammen med køkkenchef på Cafe Liv, Anders Touborg. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv unge flytter i egen bolig fra 1. november

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv unge flytter i egen bolig fra 1. november
Kalundborg - 14. august 2018 kl. 14:07
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

854 kvadratmeter nye boliger i Østergade i Høng til en pris på 8,7 millioner kroner bliver rammen om hverdagen for syv udviklingshæmmede unge under Fonden Det private Botilbud, der driver tre bosteder i Høng, og som nok er kendt af flest for Café Liv, som på alle planer har været en succes siden starten i 2011, både som café og som arbejdsplads for unge.

Fonden står midt i sit til dato største projekt, byggeriet af syv handicap-boliger - midt i byen.

Arkitekt Asger Bergo Friis og håndværkerne, medarbejdere i fonden, de unge under botilbuddet og pårørende var med til rejsegilde i blændende solskinsvejr, da fondens daglige leder, Allan Jensen, kunne tage imod og byde velkommen til et projekt, som HTS Høng Tømrer og Snedkerfirma (Anders Petersen) er hovedentreprenør på.

Asger Bergo Friis var en af talerne ved rejsegildet, og han glædede sig over byggeaktiviteten i byen.

Byggeriet pågår frem til 1. november, hvor de syv boliger står færdige til de unge, projektet omfatter tillige et fælleshus og administration på den meget centralt beliggende grund - få meter fra Cafe Liv i Hovedgaden.

Og Anders Petersen er sikker på, at projektet holder tidsrammen.

- Vi var så heldige, at vi fik lov at købe en del af parken, som hører til villaen i Østergade over for den gamle maskinfabrik, af ejeren, klinik­ejer Randi Pedersen Scavo, som driver Høng Fysioterapi, siger Allan Jensen.

Mange af de unge har hidtil boet i Mølleparken på Møllevej i almennyttige boliger.

Men det omfattende byggeri er ikke eneste nyhed fra Fonden Det private Botilbud i Høng. Fonden har også fået ny formand, Annica Granstrøm, økonomi- og ressourcedirektør i Fjordstjernen, der er et bolig- og sundhedscenter for voksne handicappede og for ældre borgere i Holbæk.

- Det er en meget spændende opgave at bestride formandskabet for fonden i Høng, og vi glæder os naturligvis til det nye byggeri, siger Annica Granstrøm, der også kan trække på betydelig politisk erfaring som borgmester i den gamle Jernløse Kommune og siden udvalgsformand i Holbæk Kommune.

Hvert hus er på 54 kvadratmeter. Det indeholder opholdsstue og køkken, soveværelse og badeværelse.

- Hele bebyggelsen er naturligvis handicapvenlig, fastslår Allan Jensen. De unge beboere finansierer driften gennem egenbetaling af husleje, ligesom beboerne også betaler for eget forbrug.

Fonden har fra første færd krævet, at det var lokale håndværkere, som opfører projektet, og sådan er det også blevet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk