25. oktober 2020
Louise Kolbjørn, Symb, og Jacqueline Hersing, Absalon, glæder sig over nye relationer - til gavn for begge institutioner.
gallery icon

Se billedserie

Louise Kolbjørn, Symb, og Jacqueline Hersing, Absalon, glæder sig over nye relationer - til gavn for begge institutioner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Symb i samarbejde med Absalon-studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Symb i samarbejde med Absalon-studerende
Opdateret 22. september 2020 kl. 09:45
Kalundborg - 22. september 2020 kl. 05:54
Af Bjarne Robdrup

- Samarbejdet med Symb bidrager til at styrke studiemiljøet i Kalundborg. Men det handler også om at give Absalons studerende rammer til at lære byen at kende og skabe relationer ud over deres medstuderende. Symb arrangerer allerede International Cafe som især vores internationale studerende har benyttet sig af, hvor de har haft muligheden for at netværke med andre internationale borgere bosat i Kalundborg.

Det siger Jacqueline Hersing, koordinator på Professionshøjskolen Absalon, med baggrund i, at diplomingeniørstuderende i både bioteknologi og maskinteknologi har gæstet Symbs nyindrettede lokaliteter ved Kalundborg Station som platform for aktiviteter, hvor det handler om at lære hinanden bedre at kende. Tirsdag i sidste uge var alle de internationale første-års studerende på besøg. Torsdag var det alle de danske studerende, ialt op mod 60 unge.

Sekretariatsleder i Symb, Louise Kolbjørn:

- VI er i Symb superglade for at beværte de nye Absalon-studerende. Det er oplagt, at også Absalon bruger Symbs nyistandsatte lokaler til undervisning og workshops. I Symb kan vi snildt rydde gulvet i Billetsalget og skabe de rette rammer for kreativ teambuilding, men vi kan også indrette rummet til mere klassisk undervisning og afholdelse af workshops. Vi er særlig begejstrede for at have de mange unge mennesker i SYMBs rammer, og vi håber at se dem i andre sammenhænge til fællesspisning og andre sociale arrangementer.

Om Symb siger Louise Kolbjørn:
- Symb er en foreningsdrevet, socialøkonomisk virksomhed, som driver et borger-og iværksætterhus på Kalundborg station. SYMB samler, forbinder og engagerer mennesker bredt i vores lokalsamfund. Der foregår alt muligt i SYMB - lige fra erhvervscaféer til Folkekøkken, udlejning til møder og kontorfællesskab til Læseklubber og Storytelling. Man kan deltage i aktiviteterne i huset og/eller være med til at skabe dem. SYMB er en fællesskabsplatform, hvor borgere, kommunale enheder og erhvervsaktører udvikler netværk og mødes på tværs af de grupperinger, vi så ofte inddeler os i. Det skaber en dynamik, hvor vi i fællesskab skaber nye muligheder sammen med hinanden.

Jacqueline Hersing og Louise Kolbjørn tilføjer, at Absalon og Symb er ved at udvikle tre studiecaféer, som vil blive holdt hen over efteråret/ i starten af vinteren.

- Og forhåbentlig bliver cafeerne startskuddet på et givtigt samarbejde, der kan være med til at styrke studiemiljøet i byen. Det er i hvert fald intensionerne.

Jacqueline Hersing:
- De velordnede og velegnede rammer, vi oplever i Symb, kan i høj grad bidrage til at udvikle samarbejdsrelationerne mellem studerende og borgerne i byen. Og på den måde også underbygge og udvikle Kalundborg som anerkendt studieby. Der er mange fordele ved sådan et samarbejde, også på det rent menneskelige plan.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk