25. marts 2019
Gullaschsuppen var et hit til Symbs folkekøkken, hvor der var udsolgt af spisebilletter på forhånd.
gallery icon

Se billedserie

Gullaschsuppen var et hit til Symbs folkekøkken, hvor der var udsolgt af spisebilletter på forhånd.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Symb havde fuldt hus til foredrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Symb havde fuldt hus til foredrag
Kalundborg - 11. oktober 2018 kl. 08:30
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var stuvende fuldt hus i Café Solsikken, da Symb forleden åbnede dørene til folkekøkken og lokalhistorisk foredrag.

Der blev hurtigt udsolgt til spisning med velsmagende gullaschsuppe på menuen, og de, der ikke nåede at få en spisebillet, fik adgang til foredraget.

Med lokalhistorikeren Palle Bruun Olsen som guide blev deltagerne ført gennem Kalundborg i 1950'erne og frem til 1970'erne og oplevede ved selvsyn udviklingen fra provinsby til industriby.

Foredraget blev nemlig illustreret af et væld af pletskud af livet og udviklingen på Kalundborgegnen. Billederne var blot et lille udvalg af de mange fotos, som Palle Bruun Olsens svigerfar Henry Frederiksen efterlod sig ved sin død i sommeren 2011.

Henry Frederiksens mange billede var en enestående fotodokumentation af Kalundborgs udvikling fra midt i 1950'erne og en snes år frem.

Den æra tegnedes af oliegrosserer Jørgen Hagemann-Petersen, borgmester fra 1954 til 1978 og det var i hans periode, byen gik fra at være en søvnig provinsby til at blive en topmoderne industriby med etablering af blandt andet Asnæsværket, olieraffinaderiet, Carmen Curlers og Novo.

I Hagemanns regeringstid voksede indbyggertallet fra godt 8.000 i 1950 til over 18.000 i 1980 for storindustrierne krævede arbejdskraft. Samtidig oplevedes også i Kalundborg den sivning fra land mod by som overalt i Danmark.

Palle Bruun Olsen brugte netop ordet regeringstid om Hagemann-Petersens epoke, for han var en bykonge,

De mange billeder og beretninger satte gang i erindringerne hos de af tilhørerne, der havde gjort en del af Kalundborgs udvikling med, og affødte både bemærkninger, anekdoter og kommentarer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk