1. august 2021
Malene Christensen fra Gørlev er frustreret og uforstående overfor, at Kalundborg Kommune ikke vil give datteren ekstra støtte ved skolestart. Foto: Per Christensen
Malene Christensen fra Gørlev er frustreret og uforstående overfor, at Kalundborg Kommune ikke vil give datteren ekstra støtte ved skolestart. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syg datter nægtet ekstra hjælp ved skolestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Syg datter nægtet ekstra hjælp ved skolestart
Kalundborg - 18. juni 2021 kl. 18:31
Af Eva Lyng Johansen

Malene Christensens datter Tea på seks år glæder sig til at komme i skole, men Malene Christensen er lige nu i tvivl om datteren kan begynde i 0. klasse på Gørlev Skole efter sommerferien.

Datteren, som har været meget syg de sidste fire år og har været mindst et år indlagt på sygehus sammenlagt, kæmper med mave, tarm og nyre-problemer.

- Vores datter har en del udfordringer med afføring og tis, og i forbindelse med skolestart, har skolen ansøgt om hjælp de første par måneder. Dette er nu blevet afvist. Kan det være rigtigt, at vi har en kommune som ikke kan hjælpe og yde hjælp til et barn for en kortere periode? spørger Malene Christensen i Facebookgruppen Politik & debat i Kalundborg Kommune.

Ifølge Malene Christensen er der behov for en hjælper i to til tre måneder til datteren er mere stabil for at hjælpe datteren med toiletbesøg, som er meget hyppige, og de op til to-tre gange, hvor det går galt dagligt, med at blive skiftet og gjort ren.

Vil tage sag op

Thomas Malthesen Hiort (SF), vil tage sagen op i Børn- og Familieudvalget, som han sidder i og tale med direktøren for området, da han har svært ved forstå, at der ikke kan findes en løsning.

Ifølge ham skyldes afslaget, at man har vurderet, at der kun skal bruges en halv times hjælp om dagen, og at skolen derfor selv må håndtere det med egne ressourcer.

- Problemet er jo, at man ikke ved, hvornår hjælpen skal bruges. Så skal lærerne stå med problemet, og så går det udover resten af klassen, siger han.

Annette Bønlykke, skoleleder på Gørlev Skole, kan ikke kommentere på selve sagen, men kun generelt om proceduren i forhold til at ansøge om ekstra støtte i Det Fælles Visitationsudvalg i Kalundborg Kommune.

- Når vi nogle gange kan vi være i tvivl, om det er noget vi fagligt kan håndtere, sender vi en sag til visitationsudvalget, som vurderer og kvalificerer den rette indsats, og så arbejder vi ud fra det, siger Annette Bønlykke.

- Jeg kan blive nødt til at bede om orlov fra mit arbejde, fordi Tea risikerer også at blive mere syg, hvis hun ikke får hjælp med det samme, siger Malene Christensen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk