15. oktober 2019
I det svenske radioprogram beskriver Hans-Martin Friis Møller fra Kalundborg Forsyning et af Danmarks mest avancerede renseanlæg. Foto: Bjarne Robdrup
I det svenske radioprogram beskriver Hans-Martin Friis Møller fra Kalundborg Forsyning et af Danmarks mest avancerede renseanlæg. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sverige ser på symbiosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige ser på symbiosen
Kalundborg - 14. januar 2019 kl. 15:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Kalundborg sparer den industrielle symbiose med genanvendelse af reststrømme fra virksomheder CO2 svarende til al svensk indenrigsflyvning.

Kalundborg Symbiose har netop haft besøg af videnskabsjournalist Björn Gunér fra Svensk Radio i forlængelse af uddelingen af Win Win-prisen. Det er der kommet en spændende reportage ud af, som man kan høre på programmet »Klotet« ved at følge dette link sverigesradio.se/avsnitt/1212817.

Her fortæller blandt andre Jes Tobiasen fra Novozymes om, hvordan restprodukter fra enzymproduktionen indgår i produktion af biogas, Hans-Martin Friis Møller fra Kalundborg Forsyning beskriver et af Danmarks mest avancerede renseanlæg, og Lisbeth Randers fra Kalundborg Symbioses sekretariat gør status over, hvilken betydning den øgede opmærksomhed har for udviklingen af partnerskabet.

I reportagen kan man også blive klogere på alt det spændende, der foregår i Sverige i forhold til at udnytte restprodukter i ny produktion.

Kalundborg Symbiose er verdens første industrisymbiose og har udviklet sig løbende over de seneste 50 år.

Samarbejdet mellem virksomhederne i symbiosen giver gensidige økonomiske og miljømæssige fordele for alle parter.

Selve hovedprincippet er, at en reststrøm i en virksomhed bliver til en ressource i en anden.

ur

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk