15. januar 2021
Kalundborgkollegiet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Kalundborgkollegiet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studerende rykker ind på Kalundborgkollegiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende rykker ind på Kalundborgkollegiet
Opdateret 31. juli 2020 kl. 13:36
Kalundborg - 30. juli 2020 kl. 21:05
Af Brian Jensen

De første af en lang række nye Kalundborg-borgere kan lørdag holde housewarming, når Kalundborgkollegiet på Nørre Alle slår dørene op for beboere. Og interessen for kollegielejlighederme i det gamle sygehus var overvældende, da Kalundborgkollegiet torsdag afholdt den første af tre Åbent Hus-arrangementer.

Ejeren Brian Vidthøft Nielsen var lige så imponeret over antallet af besøgende, som gæsterne var over de første 40 indflytningsklare lejligheder. Onsdag var 30 af de 40 værelser udlejet, og torsdag var der blot fire tilbage.

- Jeg forventer, at de sidste fire ryger, når administrationen åbner fredag morgen. Jeg er overrasket over, at så mange har lejet uden at have set det, siger Nielsen, der skyder på at omkring 150 interesserede slog vejen forbi torsdag.

Værelserne i Kalundborgs første kollegium er fra 27 til 60 kvadratmeter, inklusiv fællesarealer, men langt de fleste værelser er omkring 15 kvadratmeter. Og de første beboere slipper for en række bekymringer som andre unge, der flytter hjemmefra først gang, har. Der er nemlig sørget for uundværlige ting som toiletbørste, tallerkner, gryder, bestik og badeforhæng - og så er internet og brug af vaskemaskiner inkluderet i huslejen på i alt 3300 kroner.

Springer i øjnene
Blandt de mange, der onsdag var på besøg, var der adskillige der er født på sygehuset - og en enkelt, der har været rengøringsassistent. Mange af de nye beboere havde onsdag første mulighed for at se kollegiet, blandt dem var 25-årige Christian Bro Samuelsson fra Nykøbing Falster.

- Det har været nemt. Jeg hørte om kollegiet for cirka tre måneder siden og tog kontakt og skrev under på en lejekontrakt. Hvis det er samme boligræs som i København og Aalborg, så er det nemmere, jo tidligere man er ude, siger Samuelsson, der skal læse bioteknologi på Absalon.

- Jeg er meget, meget imponeret. Det ser lækkert ud, og bare det at det er nyt springer i øjnene, siger falstringen, der kun har søgt optagelse i Kalundborg og flytter til byen søndag.

Indtil videre er det kun to etager, der bliver fyldt med studerende. 40 værelser på de to øverste etager i den gamle hospitalsbygning bliver klar til januar og til næste sommer forventer Brian Vidthøft Nielsen at der i alt er 150 kollegieværelser. Han overtog bygningerne den 1. november og siden 1. februar har håndværkerne været i gang.

Kalundborg Sygehus lukkede i 2011, og det har siden stået tomt meget af tiden, men har også været brugt som indkvartering til flygtninge samt sprogcenter.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk