27. marts 2019
Nybagt mor for anden gang og snart også nybagt student. Carina Andersen har ikke haft noget let studie, men kan alligevel snart kalde sig eux-student fra Allikelund Gymnasium. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Nybagt mor for anden gang og snart også nybagt student. Carina Andersen har ikke haft noget let studie, men kan alligevel snart kalde sig eux-student fra Allikelund Gymnasium. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Student og nybagt mor på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Student og nybagt mor på samme tid
Kalundborg - 26. juni 2018 kl. 10:43
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nogle er det at tage en uddannelse noget, som kommer næsten af sig selv. Andre er nødt til at kæmpe for eksamensbeviset hele vejen.

Den 28-årige Carina Andersen tilhører den sidste gruppe. Når hun onsdag kan sætte studenterhuen på sit hoved og markere afslutningen på en vellykket eux-eksamen fra Allikelund Gymnasium, så har hun i den grad haft oddsene i mod sig.

- Jeg var kun lige startet på mit grundforløb, da jeg fik konstateret sygdommen IIH (forkortelse for idiopatisk intrakraniel hypertension, red.). Det er en sygdom, som giver langvarige kroniske hovedpiner, og mit fravær begyndte hurtigt at vokse, fortæller Carina Andersen.

IIH er en relativt sjælden sygdom, og forskningen på området er begrænset. Der menes dog at være en forbindelse mellem sygdommen og overvægt, hvorfor lægerne rådede Carina Andersen til at tabe sig.

- Jeg gik på slankekur ved siden af mine studier, og selvom det ikke hjalp på hovedpinen i første omgang, så har jeg den dag i dag smidt 26 kilo, fortæller hun.

Udfordringerne stoppede imidlertid ikke her. Da Carina Andersen startede på hovedforløbet, opdagede hun til sin overraskelse, at hun var blevet gravid.

- Min kæreste og jeg havde i forvejen en dreng sammen på tre år, og vi havde talt om at vi ville have et barn mere. Men timingen var mildest talt uheldig, fortæller Carina Andersen.

Graviditet og tilbageven­d­ende migræneanfald kunne dog ikke stoppe Carina Andersen, der var fast besluttet på at gennemføre både sin uddannelse og sin graviditet.

- Jeg er stædig. og jeg ønskede ikke at afbryde mit studie for at gå på barsel, så jeg besluttede mig til at holde fast.

- Der var tidspunkter, hvor jeg havde lyst til at smide håndklædet i ringen, men jeg fik god støtte derhjemmefra, og både min skole og min klasse var også en stor hjælp, fortæller hun.

Tre måneder før eksamen kom lille Elvina til verden, og Carina Andersen har haft nok at gøre med både at være nybagt mor og forberede sine eksamener.

- Heldigvis er det gået fint. Jeg har fået pæne karakterer, og uanset udfaldet af min sidste eksamen er jeg sikker på, at jeg består, siger hun.

Carina Andersen håber på at videreuddanne sig til socialrådgiver. Først skal hun dog tage den barselsorlov, der indtil nu ikke har været tid til.

- Det har været hårdt, men jeg er glad for min lille ny pige og min eksamen. Min opfordring til andre er at holde fast og kæmpe for det, de vil.

- Selv om man er over 20 år og møder nogle bump på vejen, så kan man stadig godt få sig en uddannelse, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk