23. marts 2019
Folkene bag AgroVest er nu gået i tænkeboks for at finde ud af, hvad ejendommen Febjerggaard på Lerchenfeldvej 231 kan bruges til. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Folkene bag AgroVest er nu gået i tænkeboks for at finde ud af, hvad ejendommen Febjerggaard på Lerchenfeldvej 231 kan bruges til. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort biogasprojekt opgives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort biogasprojekt opgives
Opdateret 19. november 2018 kl. 14:52
Kalundborg - 19. november 2018 kl. 14:07
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Biogasprojektet på Febjerggård lukkes ned. Det fortæller de to landmænd bag AgroVest, Ulrik Olsen, Lykkensgaard, og Anders Jakobsen, Protekta Farms, og de oplyser, at de har taget den svære beslutning på grund af den modstand, projektet har mødt fra politikerne og naboerne til anlægget.

- Modstanden fra naboerne skyldes primært - i vores verden ubegrundet - frygt for lugt- og transportgener. Bigadans anlæg på Asnæsværkets problemer med lugt ind over Kalundborg har været medvirkende til at skabe bekymring, hvilket er ærgerligt, da vores planlagte anlæg ville have været et helt andet, moderne og minimalt lugtende, siger Ulrik Olsen.

AgroVests ønske med projektet var at etablere et lokalt anlæg, der kunne berige gyllen til væsentligt bedre næringsstoffer til selskabets økologiske marker. Det ville gavne planteavlen og give afgrøder af en højere kvalitet.

- Samtidig havde vi her en mulighed for at pumpe gyllen i stedet for at transportere den med lastbiler, som vi allerede gør i dag, hvilket også ville mindske den trafik, som borgerne og naboerne har gener af i dag.

Da vores ønske om at berige gyllen stadig eksisterer, kan konsekvensen nu i stedet blive, at vi transporterer vores gylle ud af byen for at få den beriget til bedre gødning til vores marker, siger Ulrik Olsen.

Med tilbageblik på hele forløbet og modstanden har han og Anders Jakobsen vurderet, at odds var for dårlige, og det har ført til beslutningen om ikke at ofre yderligere 200.000-300.000 kroner på VVM-fasen og i stedet lukke projektet ned.

- Det er superærgerligt. Vi synes, det er miljøet, der er taberen i dette tilfælde, og der er igennem to og et halvt år brugt mange timer og penge på et projekt, der nu skrinlægges, siger Ulrik Olsen.

Med hensyn til ejendommen Febjerggaard på Lerchenfeldvej 231 er Ulrik Olsen og Anders Jakobsen gået i tænkeboks for at finde ud af, hvordan ejendommen nu kan udnyttes bedst muligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk