19. februar 2020
De store grønne rør der løber fra Equinor via Gyproc og ud til Novo som en del af symbiosen. Foto: Per Christensen
De store grønne rør der løber fra Equinor via Gyproc og ud til Novo som en del af symbiosen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buugaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store ændringer i spil for Kalundborg Symbiose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store ændringer i spil for Kalundborg Symbiose
Kalundborg - 10. september 2019 kl. 15:12
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bestyrelsen i Kalundborg Symbiose drøftede på deres seneste møde mandag aften muligheden for at gøre symbiosen til en selvstændig organisation.

- Der er mange hensyn at tage og mange forskellige interesserer involveret i Kalundborg Symbiose som partnerskab. Derfor er bestyrelsen ikke blevet enige om noget, og den har heller ikke truffet en beslutning. Men den har drøftet om sekretariatsfunktionen for Kalundborg Symbiose skal ligge et andet sted end hos Udviklingsstaben i Kalundborg Kommune, siger Lisbeth Randers, der er sekretarietschef i Udviklingsstaben.

Hun forventer, at der tages en beslutning, når bestyrelsen, der blandt andet består af direktører fra Novo Nordisk, Novozymes, Equinor og Gyproc, mødes igen den 3. december.

- Det er en stor beslutning, så derfor har medlemmerne også behov for lige at tænke en ekstra gang, siger Lisbeth Randers, der ikke kan sige noget mere konkret om, hvordan en selvstændig sekratariatsfunktion kunne se ud, hvor den skulle placeres eller lignende.

Den største fordel ved at gøre symbiosen til en selvstændig organisation vil være, at man dermed kan indgå direkte i eksterne projektpartnerskaber. Det vil i modsætning til i dag give Kalundborg Symbiose mulighed for at få direkte del i projektmidler, forklarer Lisbeth Randers.

- I dag er foreningen ikke lønbærende. Der er mange i udviklingsstaben, der arbejder med symbiosen, men ingen der får udbetalt en lønseddel, hvor symbiosen står på som arbejdsgiver. Når man siger, man repræsenterer en bestemet part i forbindelse med et projekt, skal man kunne dokumentere det via lønsedler, hvis man skal have del i projektmidlerne, forklarer hun og fortsætter:

- Vi udelukker os selv for rigtig mange projektpartnerskaber, med den konstruktion vi har i dag, og vi kan ikke bruge vores goodwill og branding direkte.

Det første symbioseprojekt blev etableret i 1972, og Kalundborg Symbiose har levet en omskiftelig tilværelse, siden den blev lavet til en forening i 1996. Den har blandt andet også tidligere været selvstændig. Siden hørte den under Kalundborgegnens Erhvervsråd, men siden 2011 har den været forankret i Kalundborg Kommune.

I Udviklingsstaben tager man sig blandt andet af de mange besøgende, der årligt gæster Kalundborg for at lære om symbiosen. Lige som at man driver bestyrelsessekretariatet og repræsenterer foreningen i forskellige sammenhænge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk