30. maj 2020
På ejendommen Kordilgade 36 sidder en plade til minde om storbranden i 1901.
På ejendommen Kordilgade 36 sidder en plade til minde om storbranden i 1901.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storbrand i Kordilgade blev aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbrand i Kordilgade blev aflyst

Genopførsel: En planlagt genopførsel af storbranden i Kordilgade i 1901 måtte aflyses på grund af problemer og mangel på tid. Nu sigter arrangørerne på 2014.

Kalundborg - 24. september 2013 kl. 14:00
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg: Det var den 23. september 1901, at der udbrød en voldsom brand, som raserede flere huse i Kordilgade i Kalundborg. Og det var meningen, at de dramatiske begivenheder skulle have været geniscenesat i Kalundborg i lørdags. Men arrangørerne løb ind i tekniske problemer og mangel på tid. Det fortæller Tina Nielsen, der sammen med Mads Bengtsson fra Buerup fik ideen til at genopføre den historiske Kalundborg-begivenhed.

- Vi sigter nu på at genopføre branden i Kordilgade den 23. september 2014, og det vil vi snarest indkalde til møde om på Kalundborg Vandrerhjem, fortæller Tina Nielsen.

Hun forklarer, at der var problemer med togmateriellet, som kræver reparation for at kunne køre med mere end halv kraft. Og toget, der kom med sprøjterne, er en meget vigtig del af det hele, siger Tina Nielsen. Den første sprøjte blev i øvrigt rekvireret per ekspresbud klokken 13 den 23. september 1901 og ankom med ekstratog klokken 16.15.

Det viste sig hurtigt, at hjælpen fra hovedstaden var af vital betydning. Da sprøjte nummer to var ankommet, lykkedes det at få ilden i Kordilgade under kontrol i løbet af en time.

Budgettet for det aflyste arrangement var på 60.000 kroner, og heraf havde kommunens kultur- og fritidsudvalg sagt ja til at støtte med 25.000 kroner.

- Nu skal en ny ansøgning behandles, og jeg håber, at det kan lade sig gøre at støtte arrangementet i 2014. Det er et spændende projekt, som vi havde store forventninger til, siger udvalgsformand Peter Jacobsen (DF).

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk