6. marts 2021
Henrik Andreasen, Kalundborg, er administrerende direktør i Woodfiber, der har stor succes med træfiberisolering. Den delvist Kalundborg-baserede virksomhed satser hårdt på produktet, og den satsning bærer frugt. Og nyt forsøg viser, at man bestemt ikke skal betragte træfiberisoleringen som en brandrisiko. PR-foto
Henrik Andreasen, Kalundborg, er administrerende direktør i Woodfiber, der har stor succes med træfiberisolering. Den delvist Kalundborg-baserede virksomhed satser hårdt på produktet, og den satsning bærer frugt. Og nyt forsøg viser, at man bestemt ikke skal betragte træfiberisoleringen som en brandrisiko. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor succes med bæredygtig isolering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor succes med bæredygtig isolering
Opdateret 23. februar 2021 kl. 09:06
Kalundborg - 23. februar 2021 kl. 07:09

Ordet »bæredygtig« bliver ofte brugt, når man taler om at passe på jorden. Bæredygtighed handler om at give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som da vi overtog den. Den tankegang vinder mere og mere indpas hos mange forskellige virksomheder. Fordi de valg, der bliver truffet i hverdagen, har betydning og konsekvenser for jorden. De konsekvenser kan man måske ikke se i dag, men der vil man kunne i fremtiden.

Hos virksomheden Woodfiber, som har afdelinger i Kalundborg, Tølløse og Kristinehamn, satser man benhårdt på at producere og sælge træfiberisolering. Produktet er netop bæredygtigt, miljørigtig og CO2 besparende. Altså en grøn isolering.

Hos Woodfiber forklarer man, at til produktionen af træisolering udledes der mindre CO2 end den mængde CO2 træet har optaget gennem væksten. Det giver produkter fra Woodfiber et stærkt CO2 regnskab, der ender i plus. I forhold til andre isoleringsprodukter er træfiberisolering derfor grønt og mljøvenligt.

Dertil kommer, at isoleringen fra Woodfiber er fremstillet af træ, der ikke kan anvendes til andre formål og dermed sikrer træfiberisoleringen fuld udnyttelse af resurserne i det moderne skovbrug.

- Træet, vi anvender, er ofte ammetræer, som er plantet for at hjælpe andre træer op, og når de har klaret den opgave, bliver de fældet. De kan eksempelvis ikke bruges til møbelfremstilling eller byggematerialer, forklarer Henrik Andreasen, der er administrerende direktør i Woodfiber og bor i Kalundborg.

Der anvendes også affaldstræ i produktionen af træfiberisoleringen.

Senest har Woodfiber fået endnu mere vind i sejlene, da et af deres træfiberprodukter blev brugt i et meget vellykket forsøg, som viser, at træprodukter ikke skal betragtes som en brandrisiko, men ligefrem viser potentiale som brandbeskyttelse, og det er epokegørende og et kæmpe skridt for bæredygtigt træbyggeri fremover.

Det var produktet Woodfiber AIR, er blev brugt i testen med det fantastiske resultat, og det var Furesø Kommune, JUUL & HANSEN ARKITEKTER, Jakobsen huse og DBI - The Danish Institute of Fire and Security Technology, som stod for forsøget.

- Det er vigtigt for os, at myndighederne siger god for vores produkter. Det betyder, at langt flere som arbejder med byggerier, de vil benytte vores produkter fremover, fortæller en tilfreds Henrik Andreasen.

Af andre fordele ved at benytte sig af træfiber som isolering nævner Henrik Andreasen, at isoleringen er med til at give et godt indeklima, og så er træfiberisoleringen særlig eftertragtet til renovering af bl.a. bevaringsværdige ejendomme, hvor der ikke er mulighed for at indbygge den ellers krævede dampspærre.

- Der er både økonomiske og miljømæssige gode grunde til, at man bør benytte Woodfiber træisolering til både nybyggeri og til efterisolering af eksisterende huse.

- Træfiberisolering er naturligt, bæredygtigt og miljøaftrykket er det laveste, man kan finde. Alt kan genbruges, omdannes til strøm/varme eller køres ud på marker som jordforbedring, påpeger Henrik Andreasen.

Nybyggeri, hvor man anvender træfiberisolering, vil hurtigere kunne stå færdigt, hvilket også er et vigtigt parameter for byggefirmaer.

Og allerede for nogle år siden gjorde Woodfiber op med den traditionelle »vugge til grav«-tankegang. Det gjorde man, da man skabte Woodfiber AIR - en træfiber-isolering, der er verdens eneste Cradle to Cradle-certificerede isoleringsprodukt baseret på træ. I Cradle to Cradle betragtes affald som en ressource, der ikke ender på en losseplads eller i et forbrændingsanlæg. I dette tilfælde bliver det nedbrudt naturligt til næringsstoffer for naturen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk