21. januar 2019
Nyvangskirkens nyerhvervede Steinway koncertflygel. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Nyvangskirkens nyerhvervede Steinway koncertflygel. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor musikfest med flygel i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor musikfest med flygel i centrum
Kalundborg - 13. februar 2018 kl. 21:51
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra 1963 til 1994 var Lerchenborg Musikdage på Lerchenborg Slot ved Kalundborg, med komtesse Louise Lerche-Lerchenborg som drivkraft, én af landets vigtigste festivaler for ny kompositionsmusik.

Efter at musikdagenes kerne-instrument, det store Steinway B Classic Grand 211, nu er overdraget til Nyvangskirken i Kalundborg, takket være en donation på en halv mio. kr. fra den lokale Bent O. Jørgensens Fond, kommer der nu igen gang i flygel-tangenterne, når der fra 22.-27. februar skal være klaverfestival i kirkerummet.

Kirkens organist, klassisk uddannet pianist Teresemarie Lisiux, er drivkraften, der nu får Lerchenborg-flygelet til at leve videre ved en stribe offentlige koncerter og workshopper med gratis adgang.

Hun åbner selv festivalen fredag den 23. februar sammen med pianist Lene Wittrup, De to spiller firehændig klavermusik. Åbningskoncerten indledes af Nyvangskirkens Motetkor, der synger musik af Michael Bojesen, Bruckner, Dvorak og Poulenc.

Lørdag den 24. februar synger Kalundborg Organum Ensemble under ledelse af Andreas Odin Bigum, og efterfølgende transformerer den lokale sanger sig til opera-tenor og synger Schuberts lied-cyklus »Die Schöne Müllerin«, med Teresemarie Lisiux som akkompagnatør.

Carl-Aage Eliasson, solistuddannet pianist og organist, eksperimenterer på Steinway-flygelet i en improvisations-koncert søndag den 25. februar. Koncerten indledes af Vestsjællands Kammerkor.

Mandag den 26. februar indvier festivalens hovednavn - koncertpianist Christina Bjørkøe - Steinway-flygelet med en koncert, hvor hun spiller Chopin, Carl Nielsen, Schumann, Fini Henriques og Ravel.

Hele herligheden indledes af madrigalkoret Asta Basta.

Klaver-festivalen afsluttes tirsdag den 27. februar med masterclasses for klaverelever og koncert med klaverstuderende fra Syddansk Musikkonservatorium, som spiller Bach, Beethoven, Chopin og Debussy. Koncerten indledes af Heartbeat og Nyvangskirkens Børne- og Ungdomskor.

- Der dumpede et flygel ned fra himlen, og nu skaber vi en musikfest for hele byen, hvor alle koncerter er gratis, siger initiativtager Teresemarie Lisiux.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk