23. januar 2019
Stuehuset blev reddet ved gårdbranden i Føllenslev. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Stuehuset blev reddet ved gårdbranden i Føllenslev. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor gårdbrand i Føllenslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor gårdbrand i Føllenslev
Kalundborg - 06. januar 2018 kl. 16:39
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag eftermiddag klokken 14.22 fik Vestsjællands Brandvæsen melding om en større gårdbrand på Eskebjergvej i Føllenslev, og der var da heller ikke noget at tage fejl af, da de nærmede sig, for den store, grå røgsøjle fra branden kunne ses i miles omkreds.

arrow Læs også: Markræser skyld i gårdbrand

Da politi og brandfolk ankom til det nedlagte landbrug, kunne de konstatere, at der var ild i to længer på gården, der er beliggende lige inden for byskiltet i Føllenslev.

Den ene længe var fyldt med halm og gamle biler, og da det brændte, skabte det en del røgudvikling.

Mens rygningen på den ene længes tag efterhånden blev ædt op af flammerne og tagstenene sprang af på grund af trykket fra varmen, sprøjtede brandfolkene vand på fra flere sider.

Branden kom forholdsvis hurtigt under kontrol, uden den bredte sig til stuehuset, men efterslukningsarbejdet fortsatte en tid endnu, og det var også nødvendigt at rekvirere ekstra tankkøretøjer fra Asnæs.

- Vi har reddet stuehuset og den ene bygning ved siden af, men de andre længer er ødelagte, siger indsatsleder Jan Clausen fra Vestsjællands Brandvæsen, der endnu ikke kender årsagen til branden.

- Men vi ved, at der er nogle herfra, der har været ude at køre markræs en times tid, inden vi ankom, og efterfølgende satte de bilen inde i laden. Det behøver dog ikke være skyld i branden, men det kan hænge sådan sammen, tilføjer han.

Vestsjællands Brandvæsen var i øvrigt midt i årets nytårsparole på stationen i Kalundborg, da meldingen om brand indløb, og flere af gæsterne måtte således lade smørrebrød være smørrebrød og springe ud i udrykningskøretøjerne for at hjælpe til med gårdbranden i Føllenslev.

arrow Slukning af gårdbrand varede frem til midnat
07. januar 2018 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk