28. september 2021
Paw Pedersen fra Kalundborg Kommunes entreprenørafdeling justerer skulpturen på fundamentet.  Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Paw Pedersen fra Kalundborg Kommunes entreprenørafdeling justerer skulpturen på fundamentet. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Så er Lundbye-skulpturen sat på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Så er Lundbye-skulpturen sat på plads
Opdateret 03. august 2021 kl. 17:12
Kalundborg - 03. august 2021 kl. 13:42
Af Stefan Andreasen

Så er Maja Lisa Engelhardts Lundbye-skulptur kommet hjem; fra bronzestøberiet i Toscana til Kalundborg, hvor den tirsdag blev anbragt på et nedgravet fundament på hjørnet af J. Hagemann Petersens Allé og Klosterparkvej.

- Det er meget specielt for mig og meget dejligt, at Lundbye er ankommet nu. Han er kommet hjem til Kalundborg. Jeg har tænkt så meget på Lundbye, jeg har følt og mærket efter for at finde ind til ham i den første, store lerklump på værkstedet; til min udgave af Lundbye, som menneske og som kunstner, lød det fra Maja Lisa Engelhardt.

Hun fulgte intenst arbejdet, da mandskab fra Kalundborg Kommunes entreprenørafdeling først forankrede skulpturen med kraftige gevindstænger ned i fundamentet, og derefter justerede skulpturen på plads, så den fik rette hældning og gangretning.

Finjusteringen af placeringen skete i samråd med chefkonservator Lars Henningsen, Bevaringscenter Nord, der er specialist i skulptur-opsætning.

Han har fulgt Lundbye-skulpturens tilblivelse hele vejen, også under støbe-arbejdet i Pietrasanta.

- Det har været vigtigt for Maja, at Lundbye-skulpturen ikke skal stå oppe på en sokkel som ophøjet person i forhold til borgerne. Lundbye er nede i græshøjde. Han kommer gående ude fra Røsnæs. Han er ikke ophøjet, han er en borger i Kalundborg. Når man ser skulpturen på afstand, vil han have præcis den størrelse, så han ser ud som andre borgere, siger Lars Henningsen.

Skulpturen afsløres lørdag den 7. august - som led i Lundbye Kunstfestival 2021 - af borgmester Martin Damm og overdrages til kommunens borgere af formand for Lundbye-komitéen, Holger Prehnum.

Den lokale Bent O. Jørgensens Fond har givet 750.000 kr., til skulpturen, Kalundborg Kommunes opsparing, øremærket til »det store kunstværk«, bidrager med 550.000 kr., og Den danske forskningsfond med 250.000 kr.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk