12. december 2019
Der har tidligere været afholdt DM i pløjning på lokale marker, her fra Kragerup i 2015. Foto: Mik
Der har tidligere været afholdt DM i pløjning på lokale marker, her fra Kragerup i 2015. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til DM i pløjning hvis der bliver underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til DM i pløjning hvis der bliver underskud
Kalundborg - 13. august 2019 kl. 12:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kul­tur­udvalget afsætter 5000 kroner til DM-stævne ved Gørlev i oktober - hvis arrangørerne ikke kan få økonomien til at hænge sammen.

*
LandboUngdom - ungdomsorganisation organiseret i 47 lokale foreninger og en landsorganisation - arrangerer de danske mesterskaber i pløjning i år. Stævnet over to dage finder sted på Reersøvej 1 ved Gørlev, og arrangøren vil gerne have 12.000 kroner i støtte fra Kalundborg Kommune.

Men det får den ikke.
Kulturudvalget har i sit seneste møde besluttet, at »der ingen tilskud gives, hvis der er overskud. Såfremt der ikke opnås overskud, kan der gives op til 5000 kroner i tilskud«.

Danmarksmesterskaber-
ne afvikles 25. og 26. oktober som DM ved Gørlev, og LandboUngdom har søgt kultur- og fritidsudvalget om et tilskud til beklædning til hjælperne, som det fremgår af ansøgningen.

Administrationen havde på forhånd lagt en dæmper på ansøgernes forventning med en anbefaling af, at tilskuddet kun blev på 5000 kroner.

LandboUngdom holder hvert år DM i pløjning, hvor Danmarks bedste pløjere kæmper om guld, sølv og bronze, og pløjerne udtages til DM via lokale og regionale mesterskaber. LandboUngdom-pløjere står for hovedkonkurrencen til DM, men der er også skolepløjning og veteran­pløjning, så der er meget at se på for de traditionelt mange tilskuere til disse stævner.

Ved DM i pløjning dystes i stubjord og grønjord, og stævnet holdes altid en fredag og lørdag i oktober. I 2019 er det så Region Øst, der er vært.

LandboUngdom er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

De arbejder for bedre vilkår inden for blandt andet transport, uddannelse og jobmuligheder på landet og i landdistrikterne. Det sker i en blanding af faglige og sociale, lærende og udviklende aktiviteter, fremgår det af sagens akter.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk